Ny slipersläggare från Pandrol

Pandrol AB i Hudiksvall lanserar under varumärket Rosenqvist Rail den nya slipersläggaren SL550 som hanterar fem slipers åt gången. Den är idealiskt för projekt där slipers kommer lastade i moduler om fem eller tio slipers. Foto: Rosenqvist Rail.
Pandrol AB i Hudiksvall lanserar under varumärket Rosenqvist Rail den nya slipersläggaren SL550 som hanterar fem slipers åt gången. Den är idealiskt för projekt där slipers kommer lastade i moduler om fem eller tio slipers. Foto: Rosenqvist Rail.

Pandrol AB i Hudiksvall lanserar den nya slipersläggaren SL550 som hanterar fem slipers åt gången. Den är idealiskt för projekt där slipers kommer lastade i moduler om fem eller tio slipers.

Slipersläggaren har samma arbetsprincip som den större SL650 och SL850 och den greppar slipers från sidan. Det är önskvärt när man vill undvika att störa spårbädden eller av annan anledning inte kan greppa under slipers.

Järnvägsföretaget Destia OY i Finland är först ut att använda den nya SL550. Operatören Janne Törmänen säger att de största fördelarna med SL550 är att slipersen inte flyttar sig i sidled när man släpper greppet och ska placera ut dem, samt att den möjliggör upphämtning av slipers direkt från marken vilket inte går om man har en variant med gripklor som går in under slipern.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se