Ny skotarkran från Cranab

Cranabs skotarkran FC12 ersätts nu med en uppgraderad kran som får namnet Cranab FC13. Den nya kranen är framtagen i samarbete med kunder och användare.

Enligt Anders Strömgren, vd på Cranab har den nya kranen samma kapacitet som föregångaren, men är nu mer funktionell och robust.

Cranabs produktprogram inom skotarkranar kallas FC, och i sortimentet finns olika nivåer av lyftkapacitet och räckvidder. Modellen FC12 utgår och ersätts med en förbättrad och uppgraderad kran som alltså får namnet FC13.

Bland uppgraderingarna som gjorts finns en starkare kedja för dubbelutskjutet och en förbättrad vipparm där kranspetsen är förändrad för att möjligöra montering av Y-länk.

Vridmotorn har justerats för pelartoppen som nu är gjuten istället för svetsat rör och svetsförbandet mellan plåtprofil och kuggämne på pelaren har förbättrats. Lyftarmen har även förbättrats genom utdragen och TIG-behandlad svets. Cranab har även infört snävare toleranser för det statiska lagerläget. Detta för att minimera glapp i tapparna och förbättra servicevänligheten.

Den nya kranen har redan börjat tillverkas vid Cranabs fabrik i Vindeln och finns att beställa.

– Cranabs bas har alltid varit kranar för skogsmaskiner med tillhörande utrustning och det är vårt fokus även för framtiden. Vi arbetar ständigt och målmedvetet med att utveckla våra produkter så att vi kan möta framtida skogsmaskiners, och lastbilars, krav. Samt erbjuda ett komplett utbud som passar den professionella marknaden och behoven hos våra kunder, avslutar Anders Strömgren. 

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se