Ny serie roterande teleskoplastare från Bobcat

Bobcat roterande teleskoplastare TR50.210
Nu lanserar Bobcat en serie roterande teleskoplastare som täcker lyfthöjder från 18 till 39 meter.

Sortimentet omfattar nio steg V-drivna modeller för den europeiska marknaden, som täcker lyfthöjder från 18 till 39 m och lyftkapaciteter från fem till åtta ton. Modellerna med lyfthöjder från 18 till 26 meter är Deutz-motordrivna, medan de högre lyftmodellerna från 27 till 39 meter drivs av Volvomotorer.

Bobcat sa att en av nyckelfunktionerna är den patenterade panoramahytten som har en helt sluten och trycksatt miljö för föraren; 100 procent luftfiltrering; ROPS- och FOPS-certifiering; luftkonditionering; justerbar rattstång; och fullt justerbar förarstol.

Alla Bobcats roterande teleskoplastare är utrustade med en ny instrumentbräda med en sju eller 12-tums display som erbjuder tre olika vyer att välja på: det klassiska lastdiagrammet i realtid; ett nytt dynamiskt lastdiagram för bom – som endast visar det område där föraren kan röra sig säkert med en last; och en 360° vy från ovan.

”Bobcas nya serie roterande teleskoplastare täcker lyfthöjder från 18 till 39 meter.”

Hytten erbjuder även ytterligare inredningsdetaljer, inklusive en ny LED-lampa bakom förarsätet för bättre belysning i hytten. När det inte används kan fjärrkontrollsystemet förvaras i ett nytt dedikerat fack. En ny LED-lampa har även satts in under det vänstra armstödet som aktiveras genom att dörren öppnas och lyser upp golvytan för att underlätta vid instigning.

arbetsmiljön i bobcat roterande teleskoplastare

Tillgängligheten har förbättrats tack vare placeringen och modifieringen av åtkomststegen. Stegen är utrustad med två handtag och placerad i ett mer centralt läge framför hytten. En extra stege – placerad på maskinens bakre högra sida – har också introducerats och sägs vara särskilt användbar för servicearbeten på baksidan av bommen.

En ny knapp har lagts till på joysticken, som gör att föraren kan rikta in tornet med åtkomststegar placerade på höger och vänster sida av teleskoplastaren.

Här kan du läsa fler nyheter om maskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se

Bobcat roterande teleskoplastare passar på byggarbetsplatser m.m.