Ny räckesklippare från Hymach visas på Maskinexpo

Hymach_1

Automatisk nivåreglering som väsentligt underlättar framförandet. Det är en av alla innovationer på stolp- och räckesklipparen Road Eagle TRH DP607 TF från italienska Hymach.

Maskinen är gjord för frontmontering på redskapsbärare eller traktor. Den premiärvisas av Hinnagårds Mekaniska på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.

– Hymach var först med att tillverka en räckesklippare för traktorer. Tillverkningen startade redan på 1970-talet, så det är mycket erfarenhet som finns med i utvecklingen av nya modeller. Road Eagle TRH DP607 TF rymmer ett flertal patent, som medverkar till produktiva insatser för entreprenörer som är verksamma med vägslåtter, säger Torbjörn Johansson, vd på Hinnagårds Mekaniska.

Maskinen drivs av redskapsbärarens eller traktorns frontmonterade kraftutttag. Effektbehovet är 80 hästkrafter. Klipparen har en växellåda och tre hydraulpumpar. Av hydraulpumparna används två till klippenheterna och en till armrörelsen. Maskinen kan arbeta på både höger och vänster sida och har ett utskjut på 300 millimeter för sidoförflyttning. Skyddstallrikarna är 700 millimeter i diameter och är beklädda med gummi. Klippbredden är 1 400 millimeter.

Materialet skärs med knivar som är lätta att byta. Under knivarna finns det en stor och lagrad slittallrik. Klippenheten som är längst ut från traktorn kan lyftas rakt upp för att underlätta passage av olika hinder.

Länk till Hinnagårds Mekaniska.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se