Ny högkastande diagonalplog från Mählers

mahlers_plog

Mählers lanserar en ny egenutvecklad högkastande diagonalplog för lastbilar. Den nya plogen går under produktnamnet DPF 3700, även kallad ”fjällplogen”. Den nya plogen har hårdtestats under denna vinter och beräknas gå in i serietillverkning hösten 2020.

Inför denna vinter tog Mählers fram fem förseriexemplar av den nya fjällplogen DPF 3700, till slutgiltiga tester för att säkerställa kvalitet och säkerhet. Plogen är avsedd för vägar med stora snömängder och där behovet är stort att snön kastas över höga snövallar, samt så långt från vägen som möjligt. Fjällplogen bygger på stommen från Mählers populära och högkastande plogmodell DPH.

– Vi jobbar ständigt med utveckling av befintliga och nya produkter för att fortsätta skapa en effektivare snöröjning och vägunderhåll. I nya DPF 3700 har vi förädlat DPH som är en redan stabil diagonalplog för riktigt krävande miljöer. Med en unik konstruktion som slungar ut snön i en brant vinkel med hög acceleration kan plogen hantera stora snömängder på ett effektivt sätt. Snön kastas därför både högt och långt från vägbanan, säger VD och konstruktören Ingemar Nyberg på Mählers.

Även säkerheten har varit i fokus vid utvecklingen av nya plogen.  – Det blir allt mer fokus på säkerhet och i utvecklingen av DPF 3700 har det varit viktigt en viktig faktor. Därför har vi utrustat den med utlösande skärhållare, vilket gör denna till en av marknadens säkraste högkastande plogar säger Roar Wehn, sälj- och marknadschef på Mählers.

John Kristian Jacobsen med norska företaget J Jacobsen Transport AS är en av de åkare som fått testa plogen. Företaget har nio lastbilar, varav fyra går på snöröjning (plus tre Volvo-hjullastare och en Valtra-traktor). Företaget sköter vägunderhållet på totalt 20 mil vägnät, men också i bostadsområden, bensinstationer och liknande i och runt Mo i norska Rana.

– Den är följsam och pendlar fint på ojämna vägar. Den tar rent längs kanterna och kastar snön långt, säger John Kristian Jacobsen, som också gillar att Mählers har ett säkerhetstänk kring den nya plogen.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se