Ny mutterdragare för järnvägen

Milwaukee lanserar en ny batteridriven mutterdragare för järnvägen med friktionsring som ska erbjuda förbättrad effektivitet och komfort Kapaciteten för ett fulladdat 12,0 Ah-batteri är 300 bultar.

Verktygstillverkaren Milwaukee lanserar sin nya M18 Fuel 1 tums mutterdragare för järvägen med friktionsring som ska erbjuda järnvägsarbetare en förbättrad arbetsmiljö.

Denna mutterdragare är optimal för en hel dags arbete och den kolborstfria motorn levererar ett vridmoment på upp till 2.000 Nm.

M18 Fuel mutterdragare uppges vara betydligt lättare än befintliga alternativ. Trots att den endast väger 6,1 kilo har den kraften att ersätta bensindrivna lösningar.

Kapacitetet är åtdragning av över 300 bultar med ett fulladdat 12,0 Ah-batteri. 

– Utan behov av strömförsörjning på plats eller bensin får du ökad produktivitet och större rörlighet för arbetsuppgifter som inte kan utföras med tryckluftsdrivna verktyg. Detta minskar ägandekostnaderna genom att sänka energikostnaderna och eliminera rutinunderhåll på kompressorer och elverk, skriver Milwaukee Tools i ett pressmeddelande.

”Verktyget är konstruerat för komfort och effektivitet och har ergonomiska gummihandtag för optimal kontroll”

Den automatiska avstängningsfunktionen som finns integrerad i hastighetsläge 4 förhindrar att bultar dras åt för hårt. Redlink Plus-tekniken säkerställer att slutanvändaren uppnår maximala prestanda och skyddar mutterdragaren mot överbelastning, överhettning och överurladdning. Denna teknik har dessutom tre olika hastighetslägen som säkerställer att verktygets effekt är optimerad för arbetsuppgiften.

Verktyget är konstruerat för komfort och effektivitet och har ergonomiska gummihandtag för optimal kontroll. Verktygets kropp är utrustad med ett bärhandtag för smidig och bekväm transport till och från arbetsplatsen. Två LED-lampor på verktyget ger optimal sikt över arbetsytan i mörka miljöer.

M18 Redlithium-batterierna är kompatibla med hela M18-systemet, som nu omfattar fler än 290 verktyg. Mutterdragaren levereras med två batterier, laddare samt verktygsväska. Priset är omkring 22.235 kronor exklusive moms.

Här kan du läsa fler nyheter inom maskiner

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se