Ny motorsågskedja från Oregon

Nu lanserar Oregon den nya sågkedjan Power-Cut 70EXL. Den är främst avsedd grov manuell avverkning med motorsågar på 60cc och uppåt.
Nu lanserar Oregon den nya sågkedjan Power-Cut 70EXL. Den är främst avsedd grov manuell avverkning med motorsågar på 60cc och uppåt.

Den nya kedjan som fått namnet PowerCut 70EXL-serien har utformats med fokus på att maximera skärkapaciteten samtidigt som den ska vara lätt att underhålla.

– Oavsett om det gäller riktskär, instick, fällskär eller kapning, så överträffar 70EXL kedjan prestandan hos sina föregångare, säger Dan Nordström, produktchef på Svenska Blount, generalagent för Oregon i Sverige.

De nyutvecklade ”full chisel”-skärtänderna har ny slipteknik, vilket ska innebära en varaktig skärpa, samtidigt som de är lätta att underhålla då de utformats för optimal anpassning till en rundfil.

För att ytterligare underlätta filningen har 70-EXL utrustas med en guldfärgad startmarkering, samt lasergraverad vinkelmarkering som även fungerar som en ”end of life” indikator. Den senaste LubriTec tekniken håller kedjans delar välsmorda samt minskar friktion och slitage på kedja och svärd.

PowerCut 70EXL lanserades i Nordamerika i januari, och blir tillgänglig för Europa från juni 2018. 70EXL ersätter70LGX-serien.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se