Ny minidumper från Messersi

Messersi TC 230 d  är en vidareutveckling av den tidigare modellen TCH 2300. Den är fabriksbyggd med svängbar och självlastande dumperkorg i ett paket. Maskinen premiärvisades på Intermat i Paris. Foto: Per Eriksson
Messersi TC 230 d är en vidareutveckling av den tidigare modellen TCH 2300. Den är fabriksbyggd med svängbar och självlastande dumperkorg i ett paket. Maskinen premiärvisades på Intermat i Paris. Foto: Per Eriksson

Nu lanserar Messersi en ny mindumper som premiärvisades på Intermat i Paris. Maskinen kommer även visas i den svenska generalagenten Carlsson & co:s monter på svenska maskinmässan.

– Samtidigt som vi firar 25 år i branschen passar vi på att premiärvisa en dumpernyhet från Messersi på Svenska Maskinmässan på Solvalla i slutet på Maj, säger Björn Carlsson på Carlsson & Co.

Messersi TC 230 d – är en vidareutveckling av den tidigare modellen TCH 2300. Den är fabriksbyggd med svängbar och självlastande dumperkorg, larvgående och med Kubota 3 cylindrig Dieselmotor på 18,5 kW.

”Samtidigt som vi firar 25 år i branschen passar vi på att premiärvisa en efterlängtad dumpernyhet.” Björn Carlsson, Carlson & Co

Minidumpern är utrustad med svängbar dumperkorg som med fördel kan utrustas med en fabriksmonterad självlastning.  För enkel i och urstigning är sittplatsen utrustad med uppfällbara joystickar på båda sidor, joystickarna ger en bekväm och ergonomisk körställning.

Dumpern kan även utrustas med hydrauluttag för till exempel drift av jordborr, hammare eller liknande hydraulisk utrustning. Larvchassit är försett med boggieupphängning vilket ger en mjuk och fin körning över hinder. Makinen har också breda och långa larver vilket ger en bekväm körning även i högre hastigheter.

Minidumpern med tjänstevikt på 2200 kg har en lastkapacitet på 2300 kg och lastvolym på 1170 liter. Maskinens totalbredd är endast 130 cm vilket ger en maskin i den här storleksklassen väldigt kompakta mått och blir därför mycket lättmanövrerad även i trånga utrymmen.

Länk till Carlsson & Co

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se