Ny maskinserie från Terri

Terri lanserar en ny generation maskiner som kommer som skördare, skotare och kombi.

Terri lanserar en ny maskinserie med förbättrad komfort och effektivitet som är avsedd för professionella användare.

– Bland alla nyheter vill jag slå ett extra slag för AWS, en helautomatisk diffspärr som säkerställer optimal dragförmåga oavsett terräng, säger Hans Johansson, säljare på Terri.

Det var på Elmia Wood 2017 som Terri senast lanserade en maskinuppdatering. Då rullade Terris skogsmaskiner för första gången på hjul. Nu är det dags för en ny generation maskiner – Terri 3 kommer som skördare, skotare och kombimaskin.

Terri 3 har totalt 20 större nyheter jämfört med föregångaren. Bland annat ny 3,6 liter Cat motor på 75 hästkrafter, 24 volts elsystem, större bränsletank och uppdaterad mjukvara i maskindatorn.

Terri Automatic Wheel System (AWS) ersätter den klassiska diffspärren och ger föraren en mängd fördelar. AWS har som funktion att ge det däck med bäst grepp mer kraft helt automatiskt. Vilket innebär att föraren inte behöver avgöra om och när systemet ska kopplas in.

–   Det är en helautomatisk lösning som säkerställer optimal dragförmåga oavsett terräng. Jämfört med tidigare teknik är Terri AWS mer distinkt och ger mer effekt ut i varje hjul.

Siffran 3 i serien står för den tredje generationens skogsmaskiner från Terri. Här har även utseendet fått sig en uppdatering.

  – Tack vare att hela maskinen tillverkas på plats i vår egen fabrik har vi kunnat satsa på en helt ny design. Hytten är lika stor och luftig som tidigare, men har en uppdaterad förarmiljö som ger en rad förbättringar, säger Hans Johansson avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se