Ny digital marknadsplats för maskintjänster

Vencab är en ny digital marknadsplats för maskintjänster och är tills vidare helt gratis. Foto: Per Eriksson

Företaget Vencab, som startade för ett år sedan erbjuder ett digitalt kontaktnät för entreprenadmaskiner, anläggningsbilar, krossverk m.m. Hittills är 700 enheter anslutna.

Företaget drivs av Viktor Ingvarsson och Johan Faijermo som bägge har har en bakgrund inom entreprenadbranschen. Affärsidén är att matcha rätt anläggningsbilar och maskinresurser med rätt projekt.  Vencab är tillsvidare en kostnadsfri tjänst som finansieras via bland annat reklamintäkter. En framtida betalningsmodell kommer att utformas tillsammans med användarna.

– Vi erbjuder ett effektivt sätt att fylla luckorna  och få jobb mellan de större projekten, inom närmast möjliga avstånd. För beställaren är det lätt att välja rätt maskin för rätt jobb, med högre lönsamhet för bägge parter, förklarar Johan  Faijermo.

Entreprenörer och åkerier skapar en företagsprofil och ansluter sina maskiner och bilar i form av unika annonser på
Vencabs hemsida. I annonserna beskriver man viktklass, utrustning, miljöklass, kompetensområde med mera. Omvänt kan beställare söka efter en specifik typ av maskin och utrustning, med/utan förare, geografiskt område, viktklass m.m. Söksystem tar fram en lista på endast lediga leverantörer som matchade alla krav.

Leverantörerna får bokningsförfrågningar i form av sms och mejl så fort en beställare gör en reservation. 

Alla anslutna företag blir löpande kontrollerade gällande kreditvärdighet, giltig F-Skattsedel, arbetsgivaravgifter med mera.  

– Vår plattform fungerar lika bra för de stora åkerierna som för det enskilda maskinföretaget. Vencab utvecklas tillsammans med entreprenörer och företag som delar vår vision om att skapa enkla och effektiva vägar till samarbete, säger Johan Faijermo avslutningsvis.

Länk till Vencab

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se

Johan Faijermo, grundare till Vencab.