Ny återförsäljare för Sanys gruvmaskiner

Sany grävmaskin för gruvbranschen
Den kinesiska maskintillverkaren Sany gör ett satsning på den svenska gruvsektorn och inleder samarbete med Nordkust Maskin som ska sälja och serva grävmaskiner över 50 ton samt gruvtruckar. Foto: Sany, pressbild.

Sany Northen Europe meddelar att man inlett samarbete med Nordkust Maskin, en svensk leverantör av anläggningsmaskiner med lång erfarenhet inom främst gruvindustrin. 

I samarbetet kommer Nordkust Maskin verka som auktoriserad återförsäljare av Sanys sortiment av gruvutrustning i norra Sverige med inriktning på gruvbranschen. Detta innebär grävmaskiner över 50 ton samt batterielektriska gruvtruckar. Inom dessa två kategorier återfinns flera olika modeller i Sanys sortiment.

– Samarbetet med Nordkust Maskin är en milstolpe i vår ambition att utöka vår närvaro inom den tunga maskinindustrin i Sverige. Nordkust Maskins mångåriga expertis, gedigna kunskap och redan etablerade kontaktnätverk gör dem till en ideal partner på denna marknad, säger Wesley Yang, manager på Sany Northen Europe.

”Vi är stolta över samarbetet med Sany som är en global ledare inom sitt område”

Nordkust Maskin är grundat av industrientreprenören Johan Gustafsson. Partnerskapet mellan Sany Northen Europe och Nordkust Maskin innebär en gemensam satsning på att tillhandahålla moderna och energieffektiva maskinlösningar till gruvsektorn genom ett omfattande serviceerbjudande med egna servicetekniker, utbildningar och ett reservdelslager i Sverige.

johan Gustafsson Nordkust Maskin, Wesley Yang, Sany Northen Europe
Sany Northen Europe och Nordkust Maskin har tecknat avtal om ett återförsäljarsamarbete. fr v: Johan Gustavsson, vd på Nordkust Maskin och Wesley Yang, manager på Sany Northen Europe.

– Vi är stolta över samarbetet med Sany som är en global ledare inom sitt område. Vi ser fram emot att presentera deras breda och högkvalitativa maskinportfolio tillsammans med det serviceerbjudande som vi utvecklat särskilt för den svenska marknaden och gruvindustrins behov av hållbara, tillgängliga produkter med hög kapacitet, säger Johan Gustavsson, vd på Nordkust Maskin.

Transporterna utgör nästan 90 procent av de koldioxidutsläpp som gruvbrytningen står för och diesel används som primärt drivmedel idag. En förutsättning för att nå de fossilfria målen är att ersätta nuvarande fordon med fossilfria alternativ.

– Som leverantör blir våra kunders mål också våra mål. Att lyckas med kombinationen kapacitet, ekonomi och hållbarhet har varit utmanande för hela maskinbranschen. Därför är vi så otroligt imponerade av Sany som med sina batteridrivna gruvtruckar både kan minska de fossila utsläppen och öka lönsamheten, säger Linda Dittrich, vice vd på Nordkust Maskin.

I ljuset av det nya samarbetet mellan Sany och Nordkust Maskin är det viktigt att poängtera att Nordfarm i Norrköping fortsätter att vara Sanys återförsäljare i Sverige för grävmaskiner under 50 ton samt hjullastare. Avtalet med Nordkust Maskin avser de tyngre maskinerna med inriktning mot gruvindustrin.

Här kan du läsa fler maskinnyheter

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se

Sany batteridriven gruvtruck
I Sanys sortiment ingår även batterielektriska gruvtruckar som nu kommer tillhandahållas av Nordkust Maskin för den svenska gruvmarknaden.