MittX satsar på nordiska marknaden

_W5A2786

Färilaföretaget MittX som är mest kända för sina tak, huv och motviktsbågar i aluminium  visade flera av sina produkter på Mittia Gård & Skog. Företaget drivs av äkta paret Lena Tönners Ångman och Leif Ångman och nu har man sjösatt en satsning på exportmarknaden.

Leif Ångman har sin bakgrund Trux som också är ett välkänt Färilaföretag. Leif är svåger till framlidnde grundaren Axel Sandstedt. MittX tillverkar under eget namn takbågar, sidoskydd och skyddsbågar till entreprenadmaskiner, lastbilar och skogsmaskiner.

Leif Ångman startade 1995 företaget Ångmans Svets, som i första hand var en legotillverkare åt Trux. Senare dök idén om att tillverka aluminiumbågar för entreprenadmaskiner upp och företaget namnändrades till MittX. Idag består verksamheten i huvudsak av 50 procent legoarbeten och 50 procent egna produkter, men målsättningen är att 80 procent av kapaciteten ska bestå av egna produkter.

Succén med bågar för jordbruks- och entreprenadmaskiner visar på en stor tillväxtpotential och i höst kommer företaget även starta en exportsatsning. Den görs i samarbete med Almi. Statliga Almis uppdrag är att skapa tillväxt och förnyelse i näringslivet genom finansiering i kombination med rådgivning.

– Vi vill ligga i framkant och inför nu även en digitaliseringsplan. Vi anställer ny personal och kommer utöka verksamheten till fler produkter och med bågar till fler maskinmodeller och fabrikat, säger Lena Tönners Ångman, vd på MittX.

MittX har också  investerat i en 3D-skanner som gör att man kan se fästpunkterna där bågarna ska fästas.

Det underlättar mycket för konstruktörerna som tidigare tvingades till flera fysiska mätningar på maskinerna.

Länk till MittX

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se