Metso lanserar portabel kross för tillverkad sand

Metsos nya krossar i Nortwheeler NW Rapid-sortimentet har en kapacitet på upp till 500 ton per timme, vilket gör de tillgängliga även för täkter där man hanterar större volymer.

Metso introducerar NW8HRC, en ny portabel högtrycksslipningsvals (HPGR)-kross i sitt Nordwheeler NW Rapid-sortiment, utformad för tillverkad sandproduktion.

– Som svar på den växande efterfrågan på hållbarhet, processflexibelitet och högre kapacitet utökas Metso sitt sortiment med den nya portabla krossen för tillverkad sand.

– Vi är stolta över att vara den första globala tillverkaren av ballastutrustning som lanserar en portabel högtrycksslipningsvals (HPGR) kross för sandtillverkning. Nordwheeler med HRC 8 är en av de mest effektiva krossarna för att producera tillverkad sand, och erbjuder en mer hållbar lösning eftersom tillverkad sand kan användas för att ersätta den knappa naturliga sanden i betongproduktionen, säger Renaud Lapointe, Senior vise vd, Metso-produkter från affärsområdet Aggregates.

”HRC-krossen kan omvandla stenbrottsavfall till en säljbar produkt”

HRC 8 är en del av Metso Planet Positive-erbjudande. Den förbrukar 50 procent mindre ström än någon annan teknik i samma applikation för att få samma nettoproduktionsvolym.

HRC-krossen kan omvandla stenbrottsavfall till en säljbar produkt. Dessutom producerar den sand av hög kvalitet som kan ersätta natursand. HRC-krossen är monterat på ett hjulburet chassi, vilket innebär att den enkelt kan flyttas runt inom täkten eller flyttas till en ny anläggning för att återkrossa avfallshögar.

Nordwheelers flyttbara anläggningar drivs med el och de kan ställas upp utan tunga betongfundament. I många länder innebär möjligheten att flytta hela anläggningen att det är lättare att få krosstillstånd, vilket gör anläggningarna till ett önskvärt val för 1-2 års periodiska krossprojekt till exempel vid byggande av dammar, flygplatser och vägprojekt.

Utöver NW8HRC utökas Nordwheeler NV Rapid-sortimentet med fem nya portabla krossar. Modellerna är utformade på de beprövade Nordberg och Barmac krossteknologierna för effektiv sekundär och tertiär krossning. 

Alla de nya flyttbara krossarna är utformade för att passa i standard-transportdimensioner, vilket gör att de är nkla att transportera på allmän väg. Enligt Metso är de snabbinstallerade med ombordutrustning och hydrauliska tillval.

– Våra nya modeller har en kross utan integrerad sikt på samma chassi, vilket ökar flexibiliteten i anläggningsdesignen och gör det lättare för aggregattillverkare att anpassa sig till ändrade krav på slutprodukten, säger Jarno Pohja, direktör, affärsområde Portable Solutions, Aggregates på Metso.

Här kan du läsa fler nyheter om maskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se