Maskinia ny generalagent för Bergmann

Fredrik Holmquist, vd på Maskinia, skakar hand med Hans-Hermann Bergmann, vd Bergmann, efter avtalad generalagentur i Sverige. Dumper i bakgrunden är 3012 3-sidig tipp, med 12 tons lastkapacitet.
Fredrik Holmquist, vd på Maskinia, skakar hand med Hans-Hermann Bergmann, vd Bergmann, efter avtalad
generalagentur i Sverige. Dumper i bakgrunden är 3012 3-sidig tipp, med 12 tons lastkapacitet.

Maskinia är sedan 1990 generalagent för Doosan, och därefter har Case Construction Equipment och Atlas Copco tillkommit. Från om med årsskiftet blir Maskinia även generalagent för tyska Bergmann dumprar i Sverige.

Med Bergmann som leverantör kommer Maskinia kunna erbjuda ett sortiment från 3-25 ton för att komplettera de större dumprarna från Doosan.

– Marknaden för den här typen av ”små dumprar” växer och med Bergmann kommer vi att bli den ledande leverantören i Sverige, säger Fredrik Holmquist, vd på Maskinia.

Bergmann har tillverkat dumprar i 55 år och uppges vara ledande i produktivitet och har flertalet smarta lösningar så som tippfunktioner, vändbar förarplats, säkerhet och miljö.

”Marknaden för den här typen av ”små dumprar” växer och med Bergmann kommer vi att bli den ledande leverantören i Sverige.” Fredrik Holmquist, vd för Maskinia.

Bergmann är ett familjeföretag och all tillverkning sker i Tyskland. De har flera affärsområden och är bland annat leverantör till Porsche, Mercedes AMG och Audi.

– Vi är glada att nu har avtalat ett samarbete med Maskinia som ny generalagent i Sverige och kommer satsa tillsammans för att ta hand om våra kunder och växa Bergmann i Sverige, säger Hans-Hermann Bergmann, vd på Bergmann.

Maskinia tar nu över ansvaret för eftermarknaden, det vill säga service och reservdelar. Den första åtgärden blir att Maskinias tekniker tillsammans med Bergmann kommer besöka alla befintliga svenska kunder för att säkerställa maximal produktivitet och framtida kondition hos dumprarna.

De första maskinerna beräknas anlända Maskinias anläggningar i början på 2019.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se