Maria Flöjt ny vd på HSP Gripen

Maria Flöjt tillträder som ny vd för HSP Gripen. Hon efterträder nuvarande vd och ägare Tomas Jonsson som nu kommer att ha huvudfokus på företagets investeringar.

HSP Gripen, ett av landets ledande företag inom griptillverkingssektorn har rekryterat en ny extern vd i Maria Flöjt med uppgift att leda företaget in i nästa fas.

–  Målet är att dubbla omsättningen fram till år 2028 och öka varumärkeskännedomen globalt blir en extern vd på plats ett naturligt inför den kommande femårsplanen, skriver HSP Gripen i ett pressmeddelande.

Maria Flöjt uppges ha en gedigen bakgrund i affärs- och serviceutveckling från Holmen AB och kommer nu senast från Monitor ERP System, en av Europas främsta leverantör av ERP-System tör tillverkande företag där hon arbetat med global affärsutveckling och nyetableringar på utländska marknader.

– Det är väldigt inspirerande att få möjlighet att leda Gripen in i nästa steg på resan framåt. Med högklassig produktion här hemma i Hälsingland och produkter av högsta kvalitet tillsammans med stort fokus på marknad, varumärkesbyggande och affärsutveckling finns det en enorm potential att växa, säger Maria Flöjt.

Under de senaste åren har Gripen stadigt ökat omsättningen och hoppas kunna fortsätta växa och ta marknadsandelar på den globala marknaden.

– Vi växer inom alla etablerade segment samtidigt som vi utvecklar nya lösningar. Det ligger i Gripens DNA. Nu ser vi fram emot att växa ytterligare och då utanför Sverige som huvudmål. Med Marias erfarenhet av utlandsetableringar och affärsutveckling i stort hoppas vi kunna växla upp affärerna ytterligare de kommande åren, säger Johan Hedin, ordförande i HSP Gripen

Efter att framgångsrikt byggt upp Gripen till vad det är idag, blir huvudfokuset för Gripens nuvarande vd och ägare Tomas Jonsson nu i stället på investeringar för att stödja företagets fortsatta framgångsrika utveckling med produktion i Hälsingland.

– Jag ser mycket fram mot att samarbeta med Maria. Hennes erfarenhet tillsammans med vårt högt kompetenta och motiverade team kommer att bidra med fortsatt full fart framåt!”, säger Tomas.

Maria tillträder rollen som ny vd i april 2024.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se