Löstagbar grip för Engcons största tiltrotator

Nu lanserar Engcon en löstagbar gripkasett för företagets största tiltrotator EC233.
Nu lanserar Engcon en löstagbar gripkasett för företagets största tiltrotator EC233.

Engcon är sedan en tid ensamma om en unik typ av grip-kassett. Med ett enkelt handgrepp, utan skruvning eller manuell koppling av hydraulik kan föraren av grävmaskinen montera alternativt ta av grip-kassetten på mindre än en minut.

Grip-kassett GRD20 för Engcons tiltrotatorer EC214 och EC219 med redskapsfästet Q-Safe 60 lanserades först. Sedan följde GRD10 för Engcons tiltrotatorer EC209 med redskapsfäste Q-Safe 45 och Q-Safe 50. Nu är det dags för serieproduktion av grip-kassett GRD70 för Engcons största tiltrotator EC233 med redskapsfäste Q-Safe 70. Det blir en kraftfull grip med en gripkraft på 2,2 ton och en gripvidd på närmare en meter.

Precis som de mindre modellerna kopplar föraren på eller av gripkassetten på cirka en minut genom att aktivera låsningen med ett enkelt handgrepp och då ansluts alternativt kopplas hydrauliken från i samma moment som gripkassetten låses/lösgörs. En ultimat lösning för de som vill ha möjligheten att enkelt och snabbt koppla bort gripkassetten då den inte behövs.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se