Komatsu visade ny gruvlastare på Conexpo

Komatsu WA800-8 Wheel Loader

På ConExpo-mässan som just nu pågår i Las Vegas var det premiär för Komatsus nya gruvlastare WA800-8. Den nya lastaren har nydesignade fram- och bakramar och en steg 4-motor. Den över 115 ton tunga maskinen är konstruerad för att lasta grvtruckar på 60-100 ton.

Hytten är utrusutad med en 7-tums högupplöst skärm, en uppvärmd och ventilerad förarstol med luftfjädring, förbättrad åtkomst till olika funktioner och förbättrad runtomsikt. KomVision med radarhinderdetektering ger föraren ett fågelperspektiv över arbetsområdet på en dedikerad skärm. Radarhinderdetektering ger en visuell och hörbar varning när ett objekt upptäcks.

WA800-8: s automatiska lastningssystem, halvautomatisk inställning och halvautomatiska tippningssystem kan användas tillsammans eller separat för att automatisera arbetsfaserna i en v-cykel när man lastar truckarna. Dessa system är utformade för att hjälpa nya förare att bli produktiva snabbare samt minska tröttheten för alla operatörer.

– Maskinens rörliga styrsystem och moduleringskopplingssystem ger optimal dragkraft under olika markförhållanden. WA800:s förstärkta z-bar lastkoppling ger hög brytkraft även i de mest utmanande grävningsprogrammen, skriver Komatsu America i ett pressmeddelande.

För att minska de totala ägandekostnaderna har service-intervallerna på WA800-8 förlängts.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se