Kedjeslip med avkännare

markusson_grinder

Markusson Professional Grinders som tillverkar automatiska kedjeslipmaskiner lanserar nu funktionen Sensomatic som innebär att slipmaskinen försetts med en avkännare.

Markussons automatiska kedjeslipmaskiner slipar tand, botten och ryttare med avkännare. Sensomatic avkännare innebär en 3 i 1 lösning, vilket innebär att man slipper felslipade tänder.

Markusson Professional Grinders AB är det företag som säljer flest automatiska kedjeslipmaskiner i världen. Efter stora framgångar med Grindomatic, Combimatic och Triplematic har företaget nyligen lanserat Sensomatic som är den kompletta kedjeslipen många har väntat på.

Det unika med Sensomatic är den patenterade avkännarmodulen som indikerar vilken ställning följande tand har varefter den slipas på tre ytor – skärtand, botten och ryttare.

Alla vinklar, höjder och längder kan ställas in efter kedjetillverkarens rekommendationer och hastigheten kan höjas och sänkas steglöst.

Nytt på Sensomatic är ryttarslipen som kan ställas in på hög eller låg hastighet. På det nya stativet är luftstyrda kedjesträckaren konstruerad med två olika stödhjul för att passa alla längder och delningar på kedja från 1/4” till 404” inklusive den Nordamerikanska favoriten 3/8” skip tooth.  För att säkerställa en god arbetsmiljö och ett bättre slipresultat ingår utsug, luftkylning och flexibel Ledlampa som standard.

Produktionen sker i Edsbro, Norrtälje kommun och Sensomatic har redan fått internationell uppmärksamhet på Interforst, FinnMetko och APF show i England.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se