Johan Gustafsson ny chef för Caterpillars gruvfordon i Sverige

Johan Gustafsson, ny chef för Zeppelins gruvmaskiner. Foto: Pressbild, Zeppelin.

Sedan den 1 januari är Johan Gustafsson General Manager för Zeppelin division Mining i Sverige, som omfattar hela verksamheten för Caterpillars gruvfordon och tillhörande utrustning på den svenska marknaden.

Johan Gustafsson har en bred bakgrund inom gruv- och stålindustrin och har de senaste tio åren drivit Cranex som nu är en del av Midroc-koncernen.

– Att få leda och utveckla Zeppelins Mining-division känns väldigt spännande. Jag har jobbat länge inom gruvindustrin med andra typer av maskiner och utrustning. Den svenska verksamheten ansvarar för Caterpillars hela utbud för gruvbranschen och det är extra inspirerande att ta vid och styra skutan när Zeppelin nu har etablerat sig, säger han.

Johan har under sin yrkesbana främst arbetat med driftsäkerhet, underhållsutveckling och entreprenader. Det färgar hans perspektiv. Vikten av driftsäkerhet och ett tydligt affärsmannaskap är tydliga framgångsfaktorer som han tar med sig i den nya rollen.

– Caterpillar är världens största maskintillverkare och en ledande leverantör inom gruvindustrin med mycket driftsäkra maskiner. Mitt mål är att vi inom Zeppelin Sverige ska motsvara och helst överträffa våra kunders alla förväntningar och att de upplever att vi står för ett förstklassigt serviceerbjudande med fokus på tillgänglighet och säkerhet, säger Johan Gustafsson.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se