Jenz lanserade ny flishugg på Interforst

Trenden mot allt större och starkare traktorer fortsätter. Därför lanserar Jenz nu en flishugg i det större segmentet med en inmatning på hela 140 cm – HEM 841. Den nya kraftuttagshuggen är avsedd för stortraktorer på mellan 250 och 550 hästkrafter. Svensk generalagent för Jenz är Värmdal Traktorservice i Karlstad.
Trenden mot allt större och starkare traktorer fortsätter. Därför lanserar Jenz nu en ny flishugg i det större segmentet med en inmatning på hela 140 cm – HEM 841. Den nya kraftuttagshuggen är avsedd för traktorer på mellan 250 och 550 hästkrafter. Svensk generalagent för Jenz är Värmdal Traktorservice i Karlstad.

På den tyska skogsmässan Interforst, som gick av stapeln i München i juli, lanserade Jenz den nya flishuggen HEM 841-serien. Det uppges vara företagets nya ”flaggskepp” bland mobila flishuggar och till Sverige kommer den för kraftuttagsdrift.

Vid utvecklingen av HEM 841-serien har Jenz fokuserat på området kring inmatningen. – Vi har helt och hållet omarbetat geometrin, säger Hans Heinrich Hermeier, produktchef i fjärde generationen i familjen Jenz.

Inmatningen på HEM 841 mäter 140 cm och har därmed ett 20 cm bredare intag än föregångaren 821. Det bredare intaget innebär att materialet som ska flisas kan matas bredare över matarbordet vilket resulterar i en förbättrad skärgeometri som också innebär att trumman snurrar lättare.

– Våra kunder har rapporterat mellan 15 och 20 procent högre kapacitet jämfört med Hem 583 Z med en inmatning på 120 cm och Hem 593 Z med 140 cm bred inmatning, fortsätter Hans Heinrich Hermeier.

Jenz har omorganiserat indragningsrullarna jämfört med Hem 821 med resultat att inmatningen fungerar mer aggresivt och en ger en slutprodukt i jämnare kvalitet.

Maskinstyrenheten är också helt ny och har touchdisplay, brett utbud av inställnings- och diagnosanläggningar, bekväma assistentfunktioner, och är nu också tillgänglig i de nya kraftuttagsmaskinerna.

Till Sverige kommer HEM 841 i första hand som kraftuttagsmaskin som kräver en effekt på mellan 250 och 550 hästkrafter. Enligt generalagenten Värmdal Traktorservice ska man leverera den första maskinen till kund redan i november.

Jenz förlitar sig på beprövad teknik från praktisk erfarenhet när det gäller drivsystemet.

– Systemet utmärker sig speciellt tack vare sin högeffektiv hydraulik med rörliga förskjutningspumpar, och det betyder betydligt lägre underhållskostnader och mindre slitage för våra kunder, säger Hans Heinrich Hermeier avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se