Isuzu D-Max kommer nu som elbil

isuzu d-max BEV batterielektrisk pickup
Nu lanseras Isuzu D-Max i en eldriven version. Isuzu har valt Norge som första land i världen för lanseringen av D-MAX BEV. Den kommer lanseras under nästa år och ännu finns inget pris på bilen.

Nu kommer pickupen Isuzu D-Max BEV vilket är det japanska bilmärkets första elfordon. Lanseringen av D-Max BEV representerar en milstolpe för tillverkaren av kommersiella fordon. De meddelar också att Norge kommer vara det första landet i värden där den elektriska pickupen kommer att lanseras nästa år. Lansering kommer även att ske i Sverige.

Den elektriska versionen av Isuzu D-Max presenteras på den berömda Bangkok International Motor Show som äger rum 27 mars till 7 april. Isuzu har tidigare bekräftat att de har en elektrisk pickup på gång, men det är första gången den visas för allmänheten. Detta ska markera ett viktigt steg för Isuzu mot att erbjuda kunder innovativa och miljövänliga transportbilslösningar.

Isuzu D-Max BEV har en nyttolast på 1.000 kilo och en släpvagnsvikt på 3.500 kilo. Enligt Isuzu kommer man använda sig av avancerade elmotorer och en solid ram och karosskonstruktion, vilket ska säkerställa att den elektriska pickupen kan matcha den befintliga dieselversionen.

Fyrhjulsdriftsystemet är utrustat med nyutvecklade e-axlar både fram och bak, vilket innebär bra terrängegenskaper och en mjuk accelerationskänsla som är karaktäristiskt för batterielektriska fordon. Samtidigt reduceras buller och vibrationer, vilket också ska bidra till en trevligare körupplevelse.

Isuzu har valt Norge som första land i världen för lanseringen av D-Max BEV, som ett resultat av landets framträdande position inom elektrifieringen av transportsektorn. Den elektriska pickupen kommer till en början att introduceras på den europeiska marknaden, för att sedan successivt rullas ut i bland annat Australien och Thailand.

”Vi får ständigt frågor från företag och myndigheter som söker eldrivna alternativ”

– Isuzu D-MAX har varit en föredragen arbetsbil i många år, och vi ser fram emot att introducera en eldriven version för norska kunder 2025, säger Steinar Dokken, försäljningschef på Isuzu Norge.

Han säger att anledningen till att den lanseras först för den norska marknaden är att Isuzu Norge har spelat en aktiv roll i utvecklingen av den elektriska pickupen.

Representanter från fabriken har besökt Norge vid flera tillfällen för att lära sig om elmarknaden i Norge och Europa. Dessutom har fabriken genomfört ett antal tester på norska vägar, både under sommar- och vinterförhållanden.

Isuzu kommer även att lanseras i Sverige under nästa år.

– Det här är en riktigt efterlängtad lansering. Vi får ständigt frågor från företag och myndigheter som söker eldrivna alternativ som en del i sitt hållbarhetsarbete. Isuzu D-Max BEV gör att vi kan möta detta, och dessutom med en eldriven pickup som klarar att mäta sig med i princip vilken annan pickup som helst på den svenska marknaden, säger Per Håkansson, märkeschef för Isuzu på International Motors Nordic AB.

faktaruta Isuzu d-max BEV batterielektrisk pickup

Här kan du läsa fler nyheter om hållbara transporter och fordon

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se