Hypro arrangerade välbesökta demodagar

På eftermiddagarna den 3-4 Juni öppnade Hypro upp en demokörning öster om Vaggeryd. Arrangemanget skedde på eftermiddagarna så att besökare kunde passa på att både besöka ElmiaWood och se Hypro:s maskiner live efter mässbesöket. Foto: Hypro, pressbild.

På eftermiddagarna den 3-4 Juni öppnade Hypro upp för besök i en tät grangallring öster om Vaggeryd.

Arrangemanget skedde på eftermiddagarna fram till kvällen så att besökare kunde passa på att både besöka ElmiaWood och se Hypro:s maskiner live efter mässbesöket. Det blev ett uppskattat arrangemang där Hypro visade upp hela sitt breda processorprogram med modellerna Hypro 300, 450 XL, 755VB, 755HB, FG45 Fällgrip samt Hypro HV14 Skotarvagn. Hela fem av modellerna demonstrerades på plats.

– Vi ville skapa ett forum där både nya intresserade kunder samt vana användare kunde komma och få tid till att både prata med varandra och med våra duktiga förare om gallringsupplägg och förarteknik. Det är ofta ett önskemål att få se Hypros processorer i en riktigt tät gallring och det är en utmaning att filma utan att man enbart har grenar och stammar i bild så därför valde vi att helt enkelt bjuda in till detta upplägg där man själv kan se skogen från alla vinklar man önskar, säger Linus Bergman, säljare på Hypro.

– Det var också uppskattat att se flera använda maskiner i drift på en och samma plats så att man dels kunde få en bra uppfattning om skillnaderna på modellerna och dels hur lite som slits på en Hypro efter flera års körning. Det är en styrka vi har i vårt produktprogram som gör att våra kunder känner sig trygga med en investering – de kan serva och utföra det enkla underhållet av maskinen själva utan något avancerad teknisk kompetens, menar Linus Bergman.

Hypro passade även på att visa en produktnyhet – nämligen tillvalet ”apteringsautomatik” på modellen Hypro 450 XL. De mekaniska spakarna för matning och kapsåg byts då ut och ersätts med en EHC-joystick från Danfoss. Med hjälp av densamma samt ett nytt program i mätdator och styrbox så kan föraren få maskinen att själv kvista och mata fram till rätt längd – antingen via fasta längdförval eller helt enkelt via diametern på stammen och de inlagda längdparametrarna kunden själv ställt in. Om man kör via diametern förlitar man sig på maskinens apteringsbeslut där den själv följer apteringslistan och snabbt bestämmer om det går att kapa en timmerstock eller om den ska byta sortiment till kubb, klentimmer eller massaved. Sedan aktiverar föraren själv kapsågen inom kapfönstret med ett enkelt knapptryck på joysticken och maskinen kör igång matningen till nästa sortimentval så fort kapsvärdet återvänt till sitt läge i såghuset.

– Det märks att det finns ett stort intresse av att öka produktiviteten ännu mer samt att få hjälp med sortimentvalen via processorns moderna teknik då närapå hälften av de Hypro 450 XL som nu ligger i order har apteringsautomatiken tillvald, avslutar Linus Bergman.  

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se