Götene Ufo förvärvar CMB Svets i Alingsås

IMG_1277

Götene Ufo AB gör en större satsning på eftermarknaden av redskap och slitplåt genom köpa 90 procent av CMB Svets i Alingsås.

– Vi gör nu en ordentlig satsning för att stärka vårt erbjudande till våra kunder att vara en helhetsleverantör med både tillverkning och försäljning av nya redskap. Genom köpet av CMB Svets så förstärker vi vår position på eftermarknaden med renoveringar av redskap och försäljning av slitdetaljer som t ex tänder, frontstål, slitribbor och plåt, säger Götene Ufos VD Sven Lans.

CMB Svets har ett gott rykte och en stor kunskap inom detta segment och tillsammans kommer vi att kunna bredda utbudet och vår kapacitet ordentligt. Dessutom är CMB Svets en Hardox® Wearparts store vilket innebär att man har ett nära samarbete med SSAB – med deras tekniska kompetens – och säljer hela deras program av slitplåt och slitdelar.

– Vårt fokus kommer att ligga på renovering och försäljning av slitdelar och slitplåt till skopor, krossar, återvinning och flak, avslutar Lans.

–  Jag har drivit CMB Svets i 9 år och det känns fantastiskt att Götene Ufo AB köper 90% av bolaget och jag själv behåller 10 procent samt att jag får fortsätta att driva bolaget framåt, säger Magnus Bergström. Tillsammans kan vi nu ta nästa steg och utveckla bolaget och vi ges möjlighet att erbjuda våra kunder en helhetslösning på eftermarknaden.

– I samband med övertagandet kommer vi att flytta till nya lokaler i Alingsås samt anställa en svetsare till, avslutar Magnus Bergström.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se