Flexibel flishugg från OP Erjo

OP Erjo har byggt en flishugg på ett Volvo FH540-chassi.Flishuggen är en OP Erjo 9/93 och hela huggpaketet är monterat på Laxoram för högsta möjliga flexibilitet. Foto: Per Eriksson
OP Erjo har byggt en flishugg på ett Volvo FH540-chassi.Flishuggen är en OP Erjo 9/93 och hela huggpaketet är monterat på Laxoram för högsta möjliga flexibilitet. Foto: Per Eriksson

Flishuggstillverkaren OP Erjo i Markaryd har byggt en flexibel flishugg på en Volvo FH540 där enkelthet är ett av ledorden.

Den nya flishuggbilen är utrustad med en OP Erjo 9/93 flishugg med inmatningsöppning på 930×650 mm och hela huggpaketet är byggd på en Laxoram.

Det innebär att man enkelt kan plocka av flishuggen och kranen och till exempel montera ett timmerrede med bankar på lastbilen.

Flishuggen drivs av en rak 6-cylindrig, 13 liters Volvo Penta-dieselmotor på 550 hästkrafter.

Kranhytten är en X-Cab från K-Produkter Service AB i Hovmantorp. Den är tillverkad i rostfri plåt och har en frontruta med fri sikt från tak till golv i okrossbar lexan.

– Vi har byggt en mycket flexibel flishugg med hög kapacitet och där vi varit noggranna med detaljerna i utformningen av hela ekipaget, säger Jon Sandberg, säljare på OP Erjo. Enkelhet är ett av våra ledord, Jon Sandberg, säljare på OP Erjo.

Hydraulsystemet rymmer 55 liter och är utrustad med ny patenterad cyklonrenare och fyra kylare med vändbar fläkt.

– Vi har byggt en mycket flexibel flishugg med hög kapacitet och där vi varit noggranna med detaljerna i utformningen av hela ekipaget, säger Jon Sandberg, säljare på OP Erjo. Enkelhet är ett av våra ledord.

OP Erjo 9/93 kan även monteras på skotare eller användas som PTO-driven monterad på griplastarkärra.

I OP Erjos sortiment finns mobila flishuggar i fem storlekar samt ett flertal stationära modeller (stup- respektive horisontalmatade.)

– Våra flishuggar är lätta att anpassa efter kundernas önskemål och har enkel och robust konstruktion, låga underhållskostnader och lång livslängd berättar Jon Sandberg vid en demokörning hos Tierpsföretaget AWA Energi som just nu flisar grot åt BillerudKorsnäs i norra Roslagen.

– Det jag först konstaterar är att OP Erjos flishuggskoncept på Laxoram gör att man får ett flexibelt system säger Johan Andersson på AWA Energi under demonstrationen.

Länk till OP Erjo AB

© Anläggningsvärlden 2019.
per@anlaggningsvarlden.se

 

Jon Sandberg, säljare på OP Erjo. Foto: Per Eriksson
Jon Sandberg, säljare på OP Erjo. Foto: Per Eriksson

_W5A4460 _W5A4448 _W5A4476 _W5A4478