Fjärrstyrning för Bobcat i iPhone-app

Bobcat har lanserat sitt fjärrkontrollsystem MaxControl för företagets kompaktlastare, vilket gör att användare kan fjärrstyra maskinerna med en iPhone eller iPad.

MaxControl-systemet, som sägs ge ”en vision om framtida maskinstyrning”, använder en ny eftermonterbar hårdvarusats och en nedladdningsbar mobil-app. Systemet är kompatibelt med alla Bobcat-lastare med valbara joystick-kontroller som går tillbaka till 2004 (SJC-lastare från J- till R-seriens maskiner).

Det innebär att ägare av äldre Bobcat-maskiner inte behöver köpa den senaste maskinen eller investera i dyra hårdvaruuppdateringar.

Appen, som använder Wi-Fi för att kommunicera med lastaren och har en räckvidd på upp till 100 meter, gör det möjligt för personal på bygg-, rivnings- och återvinningsanläggningar att lämna maskinens hytt och utföra arbetsuppgifter med en bättre synlighet på arbetsplatsen.

Enligt Bobcat kan detta vara särskilt användbart för nya och mindre erfarna operatörer, eller när man arbetar i trånga områden eller utför farliga uppgifter.

När man lyfter och bär tunga laster eliminerar användningen av fjärrstyrning dolda områden framför lasten och ökar medvedenheten om den omgivande miljön.

Även om en Androidversion av appen ännu inte är tillgängligt kan användare av iOS-enheter också fjärrstyra Bobcatlastaren när de sitter i hytten på en annan maskin.

Till exempel kan en grävmaskinist använda lastaren på distans för återfyllning och liknade arbetsuppgifter.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se