Fin utmärkelse till Skogsentreprenör

web_Silverkvisten_Jolo

Skogsentreprenörernas avgående ordförande Bernt Hermansson och skogsvårdsföretagarna Helen och Lars-Göran ”Lövet” Löfgren tilldelades i helgen föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten.

– Den gemensamma nämnaren är deras professionella företagande och tydliga fokus framåt. Samtidigt är det medlemmar som på olika sätt hjälpt Skogsentreprenörerna i sin utveckling, säger branschorganisationens vd Anna Furness i en kommentar.

Allt föll på plats när äkta paret Helen och Lars-Göran ”Lövet” Löfgren från Vallsta i Hälsingland bestämde sig för att driva företag ihop. Den ena med genuin yrkeskunskap – den andra laddad med utifrånperspektiv. Tillsammans med fyra säsongsanställda röjer deras företag Jolo åt de lokala medlemmarna i Mellanskog längs Ljusnans dal, från Kilafors i söder till Järvsö i norr.

I samband med Skogsentreprenörernas årsstämma uppmärksammades deras engagemang med föreningen Skogens utmärkelse Silverkvisten. Priset delas årligen ut till personer som på ett regionalt eller lokalt plan gjort värdefulla insatser för skog och skogsbruk.  

– Det var ungefär lika väntat som att få Nobelpriset. Detta hade jag aldrig kunnat tro, inte här, inte nu. Lars-Göran ”Lövet” Löfgren, Jolo.

– Det var ungefär lika väntat som att få Nobelpriset. Detta hade jag aldrig kunnat tro, inte här, inte nu. Vi är otroligt hedrande, säger Lars-Göran ”Lövet” Löfgren.
Under Skogsentreprenörernas årsstämma tilldelades också Skogsentreprenörernas tidigare ordförande Bernt Hermansson en silverkvist, för sitt mångåriga professionella företagande och aldrig sviktande engagemang för näringen.

Bernt Hermansson har dessutom under de senaste fyra åren varit ordförande för Skogsentreprenörerna och haft en nyckelroll i arbetet med att skapa en modern branschorganisation.
– Den här utmärkelsen betyder otroligt mycket, och är lite av ett erkännande. Jag är stolt, tacksam och det känns bra att kunna dra sig tillbaka med vetskapen att man gjort en betydelsefull insats, säger Bernt Hermansson.

För Skogsentreprenörernas vd Anna Furness känns det förstås bra att föreningen Skogen vill förära dessa tre personer en silverkvist:
– Det känns som ett bra kvitto på att vi är på rätt väg i vår ambition att skapa en modern företagarförening, säger hon i en kommentar.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

web_Silverkvisten_Bernt