Epiroc lanserar energibesparande rotationsfräs

Epirocs nya V-formade rotationsfräs ska ge energibesparingar på upp till  40 procent.

Epiroc lanserar en ny V-formad rotationsfräs för användning inom dikning och stenbrytning. Enligt Epiroc innebär den nya rotationsfräsen en energibesparing på upp till 40 procent.

Den V-formade konstruktionen gör det möjligt att skära med plan botten, så att inget material lämnas orört mellan trummorna. En vanligt rotationsfräs måste röra sig från sida till sida för att skapa ett jämnt dike, vilket innebär extra slitage på bärararmen.

Enligt Epiroc uppnår den nya rotationsfräsen VC 2000 samma resultat genom att bara röra sig rakt fram. Den fungerar ungefär som en hink och blir därför både enklare att använda och smidigare för bäraren. Arbetet uppges gå snabbare att utföra och kräver mindre energi.

Nya Epiroc VC 2000 har cylindriska kugghjul, anpassningsbar växelmotor med högt vridmoment och QuickSnap-fästsystem för snabba och enkla dubbbyten. Den levereras som standard även med Pro-fästet, som leder hydraulslangarna genom förlängningsarmens mitt så att de inte är i vägen.

det finns även mekaniska och hydrauliska roterbara fästen samt dammskyddande vattenspraysystem. Ett annat tillval är övervakningssystemet Hatcon. Det håller reda på drifttimmar, platser och serviceintervall och visar informationen på praktiskt taget alla skärmar via tjänsten My Epiroc.

– Tidigare har effektivitetsproblemen vid dikning lösts med avancerade och dyra lösningar. Vi är glada över att kunna presentera ett alternativ som sparar tid och pengar, säger Gordon Hambach, Global Business Manager för Hydraulic Attachment Tools på Epiroc.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se