Engcons Nordamerika-kontor har slagit upp dörrarna

Joanna Tomzyk_square

Engcon aviserade tidigare en offensiv satsning på Nordamerika. Jakten på ett nordamerikanskt högkvarter har nu landat i ett kontor som är beläget i trestatsområdet (New York, New Jersey och Connecticut) i USA. Kontoret öppnades i mitten av oktober.

Engcon har via ett nätverk av återförsäljare gjort affärer i Nordamerika i över 10 år. Det nya Nordamerika-kontoret, som precis slagit upp sina dörrar, kommer serva USA och Kanada. Huvudfokus för verksamheten kommer vara att effektivisera ländernas grävmaskiner med huvudprodukten tiltrotator, fortsätta utvidgningen av det nordamerikanska återförsäljarnätverket, men också att fungera som en servicepartner.

– Det känns riktigt bra att vi är igång med vår nordamerikanska verksamhet. Marknaden är enorm förklarar Krister Blomgren, VD på Engcon Group, och fortsätter:

– Vi kommer jobba stenhårt för att sälja in våra tiltrotatorer men även produkter som Q-Safe, ett av världens säkraste snabbfästen för grävmaskiner, och EC-Oil, vårt automatiska oljekopplingssystem som kopplar hydrauliska redskap utan att föraren behöver lämna hytten. Det är innovativa lösningar som kommer förbättra för de nordamerikanska grävarna.

Nordamerika-teamet kommer bestå av sju personer och ledas av den nytillträdda försäljningschefen Joanna Tomczyk, som kommenterar nyttan med Nordamerika-etableringen såhär:

– Eftersom kundservice är A och O för Engcon, kommer öppnandet av vårt Nordamerika-kontor innebära en effektivisering av vårt stöd till våra återförsäljare.

Initialt kommer Engcon fokusera på USA, och i synnerhet att få igång verksamheten i New York, New Jersey och Connecticut. Engcons Nordamerika-kontor hittas på adressen 222 Elm St., North Haven, Connecticut, USA.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se