Engcon uppdaterar sin ”fullhydrauliska” lösning EC-Oil

engcon_ec-oil_2017_p00

Nu uppdaterar Engcon sin ”fullhydrauliska” lösning EC-Oil, som möjliggör att säkert koppla hydrauliska verktyg automatiskt utan att behöva lämna förarplatsen. Den stora nyheten i uppdaterade EC-Oil är en helt nyutvecklad elkontakt av så kallad kniv-modell med ökat antal kontaktytor, vilka också flyttats upp överst i kopplingen för att bättre skyddas från olja och smuts.

EC-Oils nya elkontakt har 12 kraftiga stift (6 + 6) som gör den ännu kraftfullare än föregångaren, dessutom har uppdaterade EC-Oil hårdtestats under vintern 2016/2017 med cirka 100 000 kopplingar i varierade miljöer med bland annat smuts, saltvatten och snö. Testerna har säkerställt att uppdaterade EC-Oil klarar riktigt tuffa arbetsmiljöer.

– Varje stift i kontakten är kilformat och vid inkoppling skjuts de in cirka 20 mm i kopplingshonan, som är fjäderbelastad. Detta ger en rensande effekt med maximal kontakt i alla lägen, vilket minskar risken att maskinen tappar den elektriska kontakten med verktyget säger John Lundqvist, testansvarig på Engcons utvecklingsavdelning i Strömsund.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se