Engcon inviger utbyggnad av fabrik i Polen

engcon_polen

Engcon fortsätter expandera och satsa stort på sina produktionsanläggningar. I maj invigde företaget en helt ny fabrik i Strömsund, i augusti berättade man om miljon-investeringar i nya testanläggningar i Strömsunds-fabriken – och nu är även utbyggnaden av Engcons fabrik i Polen klar och invigd. Polenfabriken utökar sin kapacitet för att möta en ökad efterfrågan på tiltrotatorer på kontinenten, särskilt från Frankrike och Holland.

Festligheterna kring öppnandet av Engcons nya fabrik i Strömsund har nätt och jämt avslutats, innan det var dags för nästa invigning. Denna gången invigde företaget en större utbyggnad av fabriken i Polen. En av orsakerna till satsningen är att möta den ökade efterfråga av tiltrotatorer i Europa, särskilt från Frankrike och Holland.

– Jag är både glad och stolt över den utveckling vi haft sedan starten i Polen. Vi byggde fabriken i Niepruszewo, Polen 2012 för att klara den ökade efterfrågan på skopor, markvibratorer, gripar, och svetsade komponenter. Med anledning av vår fortsatta försäljningsökning har vi nu fått bygga ut fabriken, säger Stig Engström, Engcons grundare och ägare.

Fabriken har i och med utbyggnaden fått 1000 nya kvadratmeter som ska inrymma en ny monteringshall, ny provkörning, ökad yta för bearbetning, plåtskärning och gradning. Även kontorsdelen har byggts ut och totalt investerar Engcon 20 miljoner kronor i utbyggnad och utrustning.

– Europa har upptäckt tiltrotatorn, konstaterar Stig Engström. Allt började i och med den explosiva försäljningsökningen i början av 2000-talet. Den gjorde att vi var tvungna att höja produktionstakten rejält.

 

– Det var ett lyft att starta upp egen tillverkning i Polen. Till slut började vi dock nå så pass stora volymer att vi behövde satsa nytt. Vi köpte därför ett större stycke industrimark och byggde en ny modern fabrik som slog upp portarna 2012. Fabriken byggdes upp helt enligt våra svenska krav.

Nu när fabriken utökar sin kapacitet sneglar den på fabriken i Strömsund, som nyligen startade upp en helautomatisk testanläggning. Detta koncept byggs nu också upp i Polen för de produkter som tillverkas där.

– Det är viktigt att vi har samma förutsättningar här i Polen som i vår övriga verksamhet för att nå våra gemensamma kvalitetsmål, säger Dan Ekholm, produktionschef för Engcon Group. Ökningen av vår verksamhet i Polen ger fem nya arbetstillfällen direkt, och det ser dessutom ut att bli fler på sikt.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se