Elmia förvärvar Entreprenad Live

Entreprenad Live-mässan
Elmia meddelar att man förvärvat samtliga aktier i bolaget som arrangerar mässan Entreprenad Live och öppnar upp för att mässan i framtiden kan flyttas till Jönköping vissa år.

Elmia meddelar att man förvärvat samtliga aktier i bolaget Live Business Media Group Sweden som arrangerar mässan Entreprenad Live.

Entreprenad Live har etablerat sig som en mässa inom entreprenad, mark- och grönytor samt bygg och anläggningsbranschen under senaste tio åren då mässan genomförts.

Mässan har gått vartannat år i Skåne och vartannat år i Göteborg. I höst kommer mässan genomföras på motorbanan Ring Knutstorp och nästa år vid Landvetter utanför Göteborg. Det upplägget kommer kvarstå även med Elmia som ägare.

– Som säljare av bolaget och mässan är vi mycket nöjda med att Elmia nu går in som ägare. Vi har haft konstruktiva diskussioner och en god dialog med Elmia kring hur vi ska samarbeta framöver. Vi kommer fortsatt att jobba operativt med mässan. På det här sättet skapar vi förutsättningar för en positiv långsiktig utveckling för mässan, vilket känns viktigt för oss och branschen, säger Peter Eriksson, tidigare vd på Live Business Media Group Sweden.

Fr.v: Agne Bengtsson, vd Elmia, Hans-Erik Kristensson och Peter Eriksson, tidigare ägare och Anna-Karin Zinnerfors, affärsområdeschef Elmia
Fr.v: Agne Bengtsson, vd Elmia, Hans-Erik Kristensson och Peter Eriksson, tidigare ägare och Anna-Karin Zinnerfors, affärsområdeschef Elmia

För Elmia är förvärvet av Entreprenad Live en betydande förstärkning av befintlig mässportfölj då den uppges ha goda synergier med andra Elmia-mässor. – Det fortsatta samarbetet med tidigare ägare har stort fokus på att möta anläggningsbranschens behov och skapa fler möjligheter för både utställare och besökare, skriver Elmia i ett pressmeddelande.

”Med Elmia som ägare öppnas samtidigt möjligheten att mässan kan flyttas till Jönköping framöver”

– Vi planerar givetvis för att mässan ska gå på Elmia i Jönköping vissa år framöver. Exakt när och hur, och vilka orter den ska gå på andra år, kommer vi att jobba med parallellt med de planerade genomförandena 2024 och 2025. Med de 200–250 utställare och 10.000 besökare som mässan drar innebär det även positiva effekter för näringslivet och besöksnäringen i Jönköping, säger Agne Bengtsson, vd på Elmia.

Här kan du läsa fler nyheter om byggmässor

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se