Eldriven teleskoplastare lanseras i Sverige

Världens första helelektriska teleskoplastare – Faresin 6.26 Full Electric premiärvisades i Arnes Maskin & Rentals monter på Load Up North i Boden som är återförsäljare i Sverige för Faresin från Umeå och upp till Kiruna. Säljare Marcus Edvardsson vid den nya maskinen.

Det var på 2019 års Bauma som italienska Faresin visade världens första elektriska teleskoplastare. Året innan hade några kunder fälttestat maskinen som redan då lovordade den.

 Faresin 6.26 Full Electric lanseras nu i Sverige av generalagenten Lindborgs Maskin Konsult och premiärvisades i Umeå-återförsäljaren Arnes Maskin & Rentals monter på mässan Load Up North i Boden.

Maskinen klarar sex timmars arbete på en laddning och kan laddas på tre timmar med en snabbladdare.

Maskinen som tagit år att utveckla, är byggd på samma chassi som den konventionella 6.26 och det faktum att den har noll koldioxidutsläpp gör att den kan användas även i slutna miljöer, såsom lager, logistikanläggningar och inom jordbruk och statsnära byggarbetsplatser. 

Det uppges förbättra nivån av komfort och säkerhet på arbetsplatsen. Den låga ljusnivån gör att den kan användas på arbetsplatser och miljöer där användning av förbränningsmotorer inte tillåts eller rekommenderas. Maskinen klarar att lyfta 2,6 ton och har en max lyfthöjd på 5,9 meter.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se