Doosan visade upp elektrisk minigrävare på Bauma


p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 8.5px ’Guardian Sans’}
Koreanska Doosan förhandsvisade DX20ZE elektriska minigrävmaskin på Bauma. Med full lansering 2023 kommer DX20ZE att vara den första elektriska grävmaskinen som tillverkas av Doosan. 

Doosan visade den nya tvåtons elektriska minigrävaren DX20ZE i företagets monter på Baumamässan. Med lansering nästa år blir DX20ZE den första elektriska grävmaskinen i Doosans sortiment.

Enligt Doosan kombinerar DX20ZE lågt buller och nollutsläpp med samma prestanda som den motsvarande dieseldrivna Doosan minigrävaren för arbete  i trånga utrymmen.

Med en bredd på endast 950 mm kan nya DX20ZE passera genom smala passager och dörrhål, vilket gör den idealisk för arbete i trånga utrymmen inomhus.

Doosans elektriska minigrävare drivs av ett egenutvecklad 20 kWh litiumjonbatteri, och alla elektriska system och komponenter på maskinen optimerade för arbete i tuffa miljöer. Ett snabbladdningssystem gör att man kan nå 80 procent av batteriets kapacitet efter bara en timmes laddning, medan den inbyggda laddaren återställer maximal laddning efter sex timmars laddning.

– DX20ZE är designad för att möta en växande efterfrågan på elektriska maskiner. Skälen är uppenbara: inte bara för att möta kundernas önskemål om att vara miljövänliga, utan också ett tydligt och dedikerat affärsbehov av nollutsläpp och lågbullergrävmaskiner för vissa specifika applikationer. Den elektriska lösningen löser många av de problem som är förknippade med dessa uppgifter, säger Albert Roh, produktchef för Doosan Europe i samband med förhandsvisningen på Bauma.

Svensk generalagent för Doosan är Maskinia i Linköping.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se