DKLBC köper 27 Cat-maskiner

Peter Geber, vd på DKLBC  ska utöka maskinparken för hyrmaskiner och investerar i 27 nya maskiner från Cat.

Transport- och maskintjänstföretaget DKLBC i Vallentuna investerar över 200 miljoner kronor i nya maskiner och gör en stor satsning inom affärsområdet för maskinuthyrning.

Maskinerna ska levereras av Caterpilars återförsäljare Zeppelin och omfattar totalt 27 nya grävmaskiner och hjullastare.

– Det här är en strategisk satsning för oss och affären är en av de större som vi hittills har gjort i företagets historia, berättar Per Geber, vd för DKLBC.

I Stockholmsregionen är DKLBC ett välkänt företag och verksamheten består flera områden som bland annat innefattar en lastbilscentral, maskinuthyrning med förare, bergtäkter och deponi.

De nya maskinerna ingår i DKLBC:s affärsområde där maskiner hyrs ut utan förare. Den verksamheten har haft en stor tillväxt de senaste åren. För drygt fem år sedan fanns ett 20-tal maskiner i verksamheten och flr tre år sedan köptes den hundrade maskinen. Nu utökas maskinparken ytterligare med cirka 35 maskiner varav 27 är Cat-maskiner.

– Vi ersätter inga befintliga maskiner utan den här affären bygger helt på tillväxt. Tack vare maskininvesteringen växer hyresverksamheten med ungefär 40 procent och vi har som mål att utöka affärsområdet ytterligare under de kommande åren, förklarar Per Geber.

Grunden för tillväxten är stor efterfrågan och det finns ett högt tryck på marknaden. Det är allt från stora byggföretag och maskinentreprenörer till mellanstora aktörer, privatpersoner och andra rentalföretag.

Marknaden för DKLBC:s hyrverksamhet består primärt av Stockholm, men även Gävle i norr och Eskilstuna i väster.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se