Develon lanserar 100 tons bandgrävare

Koreanska Develon, tidigare Doosan,  lanserar 100 tons bandgrävaren DX1000LC-7 vilket är den största maskinen i 7-serien. Maskinen premiärvisades på Conexpo-mässan i Las Vegas som arrangerades i mars tidigare i år.

På DX1000lC-7 kan föraren välja svängprioritetsläge när svängvinkeln är stor för att öka svänghastigheten och maximera produktiviteten. Bom upp-funktionen prioriteras när svängprioritet är avstängd.

Den avtagbara standardmotvikten gör det lättare att transportera den stora bandgrävaren. Motvikten kan sänkas hydrauliskt till marken eller en trailer för transport till arbetsplatsen.

Ultrahårda och slitstarka, kraftiga slitplåtar är fastskruvade i änden på grävmaskinens sticka för att maximera maskinens hållbarhet och tillförlitlighet. Genom att minimera toleransen mellan skopan och stickan bibehåller man de höga brytkrafterna och säkerställer högre produktivitet skriver Develon i ett pressmeddelande.

Enligt uppgift ger DX1000LC-7 en hög effektivitetsnivå för användarna. Det exklusiva D-Ecopower-systemet hjälper till att förbättra produktiviteten och spara bränsle. Hydraulsystemet kontrollerar oljeflödet exakt och optimerar motorns tillgängliga hästkrafter.

Föraren kan välja mellan två körlägen: bom och sving. Detta gör det möjligt för föraren att justera maskinen för att bäst matcha det aktuella jobbet, vilket ger prioritet åt bom- eller svängrörelser.

En 360-graders all-around view monitor (AVM) ger föraren ett fågelperspektiv runt maskinen och förbättrar sikten vis stora anläggningsjobb och stenbrott.

DX1000LC-7-hytten är utrustad med en 8-tums LCD-pekskärm för hög synlighet och enkel åtkomst. Ergonomiska justeringar som de nydesignade fotpedalerna och uppvärmda förarstolen ska göra långa dagar bekvämare för maskinföraren.

Operatören kan konfigurera genvägsknappen på joysticken efter eget tycke. De kan justera torkarna, stänga av ljudet eller styra kameran. Knappen kan också användas för att aktivera den intelligenta flytande bomfunktionen (tillval).

DX1000LC-7 levereras med telematik. Maskinföraren och återförsäljaren kan fjärrövervaka maskinens hälsa, plats och produktiviteten från en app eller webbplats. Telematiken kan hjälpa ägaren med att undvika obehörig användning av maskinen, se när det är dags för underhåll, anpassa varningar till en kunds schema, hålla koll på oljetryck, driftstemperatur med mera.

Maskinia i Linköping är svensk generalagent för Develon i Sverige.