Develon debuterar med förarlös grävmaskin

Develon DX225-CX hyttlösa konceptgrävmaskin premiärvisades på Con Expo i Las Vegas.

Efter månader av förväntan och en onlinelansering tidigare i år har Hyundai Doosan Infracore officiellt debuterat sitt nya Develon-fabrikat vid ett liveevenemang på Conexpo-mässan i Las Vegas,

Tidigare känd som Doosan, vars maskiner är kända för sin distinkta orange färg, Develons första ”in person” framträdande markerades med en öppningsceremoni på Conexpo i Las Vegas den 14 mars.

Enligt Hyundai Doosan Infracores vd Young-cheol Cho, togs beslutet att ersätta Doosan-namnet redan 2021, när Hyundai slutförde sitt förvärv av Doosan.

Genom att leva upp till sitt nya namn som är en kombination av order “develop” (utveckla) och “onwards” Framåt) slog Develon upp montern för mässbesökarna genom att visa de senaste förarlösa maskinerna som läggs till i företagets teknologibaserade Concept-X2-utrustningssortiment.

Develon DX 225LC har fortfarande den distinkta orange färgen.

En omfattande uppdatering av Concept-X-maskinerna som demonstrerades i Korea 2019, den autonoma anläggningsutrustningen Concept-X som visas inkluderar DD100-CX bandschaktare och DX225-CX bandgrävmaskin. Båda maskinerna har en hyttlös design och har presenterats med en konsekvent visuell stil.

Medan en Develon-dekal är placerad på de befintliga orange maskinerna som utvecklats av Doosan, har Concept-X-maskinerna en iögonfallande grå färg och visades i en livedemo på mässan.

Det kommande året kommer namnet Develon att rullas ut i maskintillverkarens globala nätverk av återförsäljare. Enligt företaget kommer kunder att börja se de nya maskinerna hos sina lokala återförsäljare och på arbetsplatser i slutet av juni 2023.

Svensk generalagent för Develon är Maskinia i Linköping.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se