Cummins och Hyundai utvecklar eldriven minigrävare

eldriven_gravare

Cummins och Hyundai utvecklar gemensamt en eldriven minigrävare, avsedd att fungera ett 8-timmars arbetspass och laddas fullt på under tre timmar. Enligt Cummins eliminerar maskinen alla utsläpp och minskar bullret avsevärt.

Eftersom  nollutsläppsmaskiner kommer bli allt vanligare i framtiden som antingen matchar eller överträffar tillförlitlighet och prestandan hos en dieselmaskiner har Cummins och Hyundai utvecklat denna prototyp. Företagen säger att denna prototypmaskin kommer att användas för testning för att optimera prestanda och skapa förutsättningar för att maskinen kan lanseras på marknaden.

Maskinen drivs av Cummins BM4.4E flexibla batterimoduler. Båda företagen har enats om att samarbeta om design och utveckling av elmotorer för minigrävare.

– Eftersom eldrivna fordon fortsätter att öka sin andel på bilmarknaden ser vi samtidigt elektrifieringen av entreprenadmaskiner både som en miljövänlig och ekonomiskt hållbar lösning, säger DS Kim, Hyundais vd, i en pressmeddelande. Hyundai tror att eldrivna minigrävare som arbetar i stadsarbeten och i närheten av bostadsområden, kommer att vara en ledande kandidat för att elektrifiera och uppfylla nollutsläpp och låga ljudkrav inom en snar framtid, avslutar Hyundai pressmeddelandet.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se