Caterpillar säljer skogsmaskinerna

cat_skogsmaskin

Caterpillar meddelar att de säljer sin skogsmaskinverksamhet till maskintillverkaren Weiler i Knoxville, Iowa. Det slutgiltiga avtalet är i förhandlingsprocess och förväntas bli färdigt i början av nästa år.

Den föreslagna försäljningen inkluderar hela skogsmaskinsproduktlinjen. Affären inkluderar också tillverkningsanläggningen och lagret i LaGrange, Georgia; demonstrations- och träningscentret i Auburn, Alabama; och det äldre Prentice-distributionscentret i Smithfield, North Carolina.

– Vi är fortsatt engagerade i att stödja våra skogskunder och skogsindustrin, säger Tom Pellette, vd på Caterpillar Construction Industries Group.

– Försäljningen av skogsbruksverksamheten gör det möjligt för Caterpillar och Weiler att via återförsäljarnätverket betjäna hela skogsindustrin samtidigt som kunderna får samma utmärkta försäljnings- och servicestöd som de har väntat.

Weiler har en lång historia av tillverkning av specialbyggd utrustning som distribueras via Cat-återförsäljarnätverket.

– Vi tror att Caterpillars skogsmaskinsproduktlinje är det perfekta komplementet till vår nuvarande produktportfölj, säger Pat Weiler, ägare och grundare av Weiler, Inc.

– Vi har en dokumenterad historia om att arbeta med Cat-återförsäljare över hela världen att snabbt anpassa oss till kunder med specialiserade produktbehov.

Cat fortsätter att tillhandahålla skogsgrävmaskiner avsedda för lastning, bearbetning och andra skogsapplikationer. Det kommer också att leverera kärnutrustning till skogsindustrin.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se