Caterpillar med integrerad tiltrotator

Cat hjulgravare

Caterpillar presenterar flera nyheter på F-seriens hjulgrävare för årsmodellerna 2017. Några av de utmärkande nyheterna är det nya integrerade tiltrotatorsystemet TRS och att hjulgrävarna från fabrik kan levereras släpvagnsförberedda.

– Att utrustningen är integrerad innebär att den är verifierad och godkänd av Caterpillar. Det betyder att användarna kan känna sig trygga med att tillbehören fungerar smärtfritt och harmoniskt med grävmaskinen, berättar Krister Åkerblom, produktchef på Pon Equipment.

– Allt som är beställt levereras förberett från fabrik vilket minimerar det som behöver monteras eller byggas på i efterhand, säger han.

Caterpillars tiltrotatorsystem, TRS, premiärvisades redan 2016 och under februari och mars i år sker de första leveranserna. Förutom tiltrotatorn är det integrerade styrsystemet en viktig nyhet som underlättar förarens vardag.

– Det innebär i praktiken att alla inställningar och all information kan följas och styras av föraren från grävmaskinens egen display, berättar Krister Åkerblom.

Inledningsvis presenterar Caterpillar tre modeller av tiltrotatorer, Cat TRS10, TRS14 och TRS18. De är optimerade för hjulgrävmaskinerna M314F till M322F och maskinvikter mellan 12 och 24 ton. Fler storlekar och tiltrotatorer för bandgrävmaskiner kommer längre fram.

Ett av de vanligaste eftermonterade tillvalen är att göra grävmaskinen släpvagnsförberedd. Caterpillar släpper nu en integrerad Trailer ready-lösning som innehåller både enkelverkande och dubbelverkande hydrauluttag, elanslutning och olika fästeslösningar. Integrationen passar de flesta hjulgrävmaskiner av modellerna M314F, M316F och M318F med olika lösningar beroende av schaktblad och stödben.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se