Band och kedjor från Kanada vinner mark

Canada-Band och kedjor på Agne Barrsäters John Deere 1470G skördare. Foto: Per Eriksson.

Sedan 2005 säljer Agne Barrsäter på Barrsäter Skogs AB boggiband från kanadensiska Pedno. I Sverige säljs banden under den välkända beteckningen Canada-Bandet.

Det hela började med att Agne Barrsäter vid ett besök på SkogsElmia 2004 sprang på ett litet tält där Pedno, som ville nå ut i Sverige och Europa, hade sin monter. 

Agne Barrsäter köpte in ett par band för att testa och blev inte missnöjd. Tvärtom tyckte både Agne och maskinförarna att banden höll mycket hög standard på flera viktiga plan och en idé till ett samarbete med Pedno började växa fram.

2005 hörde till slut Pedno av sig till Agne och frågade om han ville bli återförsäljare till banden i Sverige, vilket han tackade ja till.

Agne har även bidragit till en del produktinnovationer på banden. Bland annat har de nu dubbla lås och alla nya band levereras dessutom med lås i fem olika längder.

– Pedno är lyhörda och flexibla. Det är lätt för oss att nå fram till företagets ledning och föreslå förändringar och idéer till framtida produkter, säger Agne Barräter.

I Cananda-Bands sortiment finns nu fem olika typer av band och fem olika typer av kedjor. Samtliga band finns även som förstärkta för maskiner över 16 ton.

Pedno som startade sin verksamhet i Québec 1989 är specialiserade på tillverkning av boggiband, drag- och skyddskedjor samt grävskopor.

Länk till Barrsäter Skogs AB.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se

Agne Barrsäter, Barrsäter Skogs AB.