Ascella SmartDok blir Visma SmartDok

Att Visma såg den största potentialen i SmartDok bland alla kompetenta leverantörer av system inom byggbranschen i Sverige och Norge är fantastiskt och säger en hel del om hur bra produkten och affärsmodellen är, säger Steffen Nerdal, vd på Visma Smartdok.
– Att Visma såg den största potentialen i SmartDok bland alla kompetenta leverantörer av system inom byggbranschen i Sverige och Norge är fantastiskt och säger en hel del om hur bra produkten och affärsmodellen är, säger Steffen Nerdal, vd på Visma SmartDok.

I juni blev det klart att Visma gick in som majoritetsägare i SmartDok AS. Visma SmartDok AB är ett helägt dotterbolag till SmartDok AS, vilket innebär att Visma nu äger majoriteten av både norska och svenska bolagen.

Norska SmartDok har varit en ledande aktör inom byggbranschen i över 10 år med sina 50 000 användare. Med detta förvärv är allt redo för Visma SmartDok att utmana de mer etablerade aktörerna på marknaden i Sverige också.

– I Sverige har organisationen varit relativt liten hela tiden, man har försökt växa försiktigt.  ”En nöjd kund i taget är vad det handlar om”, säger Steffen Nerdal, vd för Visma SmartDok AB. –Vi har hittills gjort allt vi kunnat för bygga en bas av nöjda kunder. Med Visma på tåget kommer några stora förändringar, och några lite mindre.

En av de främsta anledningarna till att SmartDok ville samarbeta med just Visma, var att Visma i det stora ville låta SmartDok att köra sitt race. Visma har följt SmartDok ett tag och har insett att företagen redan drivs bra både i Norge och Sverige.

– En del av vår strategi är att behålla strukturen, förklarar Steffen Torp, chef för Visma Software. Torp är nu styrelseordförande för både norska och svenska företaget.

– Jag tror att vi står inför spännande diskussioner, vilken hastighet ska vi lägga till på olika marknader, vilka finansiella muskler behövs för att få SmartDok ut till de mest möjliga kunderna och så vidare, fortsätter Steffen Torp.

Att SmartDok har fördelen att kunna fortsätta med vad de är bra på – att leverera, utveckla, sälja och stödja den prisbelönta lösningen för byggbranschen innebär mycket för både kunder, anställda och den nya ledningen i Visma.

Kombinationen av att SmartDok behåller sin vinnande formel, med att Visma träder in och stärker företaget ekonomiskt, tekniskt och nätverksmässigt kan vara avgörande för SmartDok när de befäster sin position som det bästa systemet i Norge och Sverige.

Att Visma såg den största potentialen i SmartDok bland alla kompetenta leverantörer av system inom byggbranschen i Sverige och Norge är fantastiskt och säger en hel del om hur bra produkten och affärsmodellen är”, förklarar Nerdal.

I Sverige har företaget sedan 2013 varit en relativt liten aktör, men företaget ser redan effekten av många har fått upp ögonen för SmartDoks lösning för tid och projekt.

Ascella SmartDok AB är nu historia och företaget ser fram emot en spännande resa som ett fullt integrerat Visma-företag. Många har undrat om SmartDok kommer att “låsa sig” mot endast Vismas system, men efter att ha genomgått ”onboarding” i Visma-universumet, står det klart att SmartDok kommer att anpassa sig till de möjligheter som är bäst för kunderna. Flera Visma-integreringar står på tur, men andra system som kunderna efterfrågar prioriteras också.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se