Appen Geodig nedladdad över 3.000 gånger

Geodig-appen som samlar ledningsanvisnings-ärenden för de nätägare som anlitar Geomatikk för ledningsanvisning, har laddats ner över 3.000 gånger sedan lanseringen i juni.

En av de som använder appen är Daniel Englund som driver entreprenadfirman Englunds i Oviken i Jämtland.

— Nu har jag alla punkter på en karta i mobilen och behöver inte leta bland mailen som kommer via Ledningskollen. I Ledningskollen finns bara kartor över ärendet, men inte svaret från ledningsägarna som kommer via mail. I GeoDig finns både svaren och kartorna samt status på ärende och eventuell utsättning, säger Daniel Englund.

Daniel anlitar några underentreprenörer och delar enkelt skärmdumpar på kartorna med dem när det behövs.

— Mailen som kommer från Ledningskollen dyker upp i GeoDig nästan samtidigt som de landar i mailkorgen, säger Daniel vilket beror på att appen är synkroniserad i realtid med Ledningskollen och Geomatikks system, förklarar Daniel Englund.

Appen har utvecklats av Geomatikk i Norge. Skillnaden mellan den svenska och den norska versionen är att i Norge är Geomatikk också motsvarigheten till Ledningskollen, så där kan entreprenörerna även skapa ärenden via appen. I Sverige har appen anpassats till att Ledningskollen är en extern part.

— GeoDig är en del av våra digitala processer och ännu ett steg i vårt arbete med att minska grävskador och kostnader med säkrare ledningsanvisning, förklarar Oskar Winberg, IT-chef på Geomatikk och huvudansvarig för teamet som implementerat appen i svenska Geomatikks system.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se