GNSS/Swepos-seminariet 7 november

Det är dags för Lantmäteriets årliga seminarium GNSS/Swepos-seminariet. I år arrangeras detta den 7 november. Seminariet hålls som ett webbinarium kl. 9–16, och vänder sig till dig som är intresserad av utvecklingen av satellitpositionering och Swepos. Du får en uppdatering om satellitsystemens status, utvecklingen av Swepos och olika tillämpningsområden för GNSS.

Årets seminarium handlar om de förbättringar och uppdateringar som Swepos gör för att anpassa sig till nya satellitsystem och signaler. Man diskuterar också hur vi kan hantera störningar som påverkar GNSS-mätning. Du får höra om forskning och utveckling inom området och se exempel på hur noggrann positionering med GNSS används i praktiken.

”Årets seminarium handlar om de förbättringar och uppdateringar som Swepos gör för att anpassa sig till nya satellitsystem och signaler”

Bland föredragshållarna finns bland annat Sten Bergstrand från RISE som ska tala om Utvecklingsprojekt för autonoma fordon. Magnus Bergman på SCA ska tala om det snitsellösa skogsbruket och Christoffer Petersson på Långhults marktjänst AB ska tala om Beidou som ger ökade mätningsmöjligheter

Se hela programmet på Lantmäteriets webbplats. Webbinariet är avgiftsfritt.

Här kan du läsa fler nyheter inom infrastruktur

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se