Swerock får uppdrag på storbyggen i Göteborg

Swerock tar hem uppdrag när Göteborg drar igång stora byggprojekt i centrala delarna av staden. Uppdraget innebär hantering av cirka 20.000 ton schaktmassor som transporteras för vidare sortering.

Swerock har på uppdrag av Peab Anläggning fått ansvaret för transporter och hantering av schaktmassor vid projektet ”Huvuddel 1 Södra Sjöfarten” och ”Bergslagsgatan” inom Centralprojektet i Göteborg. Uppdraget inkluderar även leverans av ballast och konstruktionsbetong.

Inom Göteborgs stadskärna byggs nu för nya kontor och bostäder samtidigt som nya gator, tog och parker ska utformas, och Swerocks uppdrag blir fler.

– Det här visar vår roll som helhetsleverantör inom bygg- och anläggningsbranschen, säger Fredrik Andersson, avdelningschef för Råvaruförsörjning samt Transport & Maskin vid Swerock.

Projektet, Huvuddel 1 Södra Sjöfarten och Bergslagsgatan, fokuserar på byggnation av provisoriska vägar runt Centralenområdet, ledningsdragning och andra anläggningsarbeten. Bara runt centralen planeras nu för 2 000 nya bostäder och 20 000 arbetsplatser.

”Det här visar vår roll som helhetsleverantör inom bygg- och anläggningsbranschen”

Uppdraget innebär hantering av cirka 20 000 ton schaktmassor som transporteras för vidare sortering och förädling vid Swerocks närbelägna täkter. Dessutom ingår leverans av cirka 12 500 ton ballastmaterial och cirka 200 kubikmeter konstruktionsbetong. Betongen är klimatförbättrande ECO-Betong där man ersatt delar av cementen med alternativa bindemedel. En del av de schaktade massorna kommer att mellanlagras på plats och återanvändas till befintlig överbyggnad.

– Det är glädjande att Swerock är en del av Göteborgs infrastruktur- och stadsutveckling där vi transporterar och hanterar schaktmassorna i projektet, säger Fredrik Andersson. Genom att även leverera material visar det här tydligt att Swerock är en helhetsleverantör inom bygg- och anläggningsbranschen.

Projektet Huvuddel 1 Södra Sjöfarten och Bergslagsgatan beräknas vara klart i januari nästa år.

Här kan du läsa fler nyheter inom bygg- och anläggning

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se