Mellanskog lanserar ny digtal plattform

Skogsägarföreningen Mellanskog lanserar den digitala plattformen Skogstorget som enkelt laddas ner till telefonen.

Skogsägarföreningen Mellanskog lanserar den nya digital plattformen Skogstorget som nu är tillgänglig för alla som äger skog i Mellansverige.

Plattformen erbjuder ett helt nytt sätt att effektivt sköta sin skog med digitala verktyg.

Skogstorget är den digitala plattformen som gör det enkelt att hantera sitt skogsägande. När som helst och var som helst; i telefonen, på läsplattan och i datorn. Du behöver inte vara medlem i Mellanskog för att nyttja plattformen, den är tillgänglig för alla 77 000 privata skogsägare i Mellansverige.

– Med Skogstorget kombinerar vi den genuina kunskap om skog som finns inom Mellanskog med den senaste digitala teknologin. Kombinationen gör tjänsten unik på marknaden, säger Fredrik Munter, vd på Mellanskog. Det är en viktig milstolpe för oss och för hela skogsbranschen i resan mot ett digitaliserat skogsbruk.

”Med Skogstorget kombinerar vi den genuina kunskap om skog som finns inom Mellanskog med den senaste digitala teknologin”

Plattformens innehåll och tjänsteutbud kommer att uppdateras löpande för att möta skogsägarnas behov. Redan nu finns följande tjänster tillgängliga;

• Skogsöversikt. En förenklad plan som alla skogsägare utan befintlig skogsskötselplan får tillgång till.

• Röjning. En tjänst som gör det enkelt beställa ungskogsröjning, direkt i plattformen.

• MAI. Mellanskog Artificiell Intelligens, som är en digital rådgivare. Integrerad i plattformen finns MAI tillgänglig dygnet runt för att svara på skogsägarnas frågor.

Här kan du läsa fler nyheter inom skogsbranschen

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se