KM Schakt satsar på hjulgrävare från Hitachi

Det Björklingebaserade familjeföretaget KM Schakt har köpt sin första Hitachi hjulgrävare. KM Schakt köpte förra året en ZX155W-7 för att utöka sin nuvarande maskinpark till att idag bestå av mer än tio maskiner.

KM Schakt med bas i Björklinge ett par mil norr om Uppsala har köpt sin första Hitachi hjulgrävare från Hitachis återförsäljare Delvator. KM Schakt köpte en ZX155W-7 för att utöka den nuvarande maskinparken till mer än tio maskiner, inklusive en begagnad ZX210LC-3.

Kjell Malmenstedt, grundade KM Schakt 1989 och äger nu företaget tillsammans med sina två söner, Fredrik och Philip. Företaget är specialiserade på schaktning, avlopps- och infrastrukturarbeten samt markarbeten för nya hus och andra byggnader.

KM Schakt fick den nya hjulgrävaren levererad i juni förra året. Ett av de första projekten för maskinen  var att förbereda en tillbyggnad av en befintlig skola i Vendelsömalm, söder om Stockholm. Arbetet påbörjades i december 2023 och avslutades i juni i år.

– Tillsammans med våra anställda är jag också nöjd med maskinen. Det fungerar bra och visar sig vara ett pålitligt förvärv. Det var lite barnsjukdomar med maskinen när den kom. Men Delvator hjälpte oss att rätta till dessa. Allt är bra med maskinen nu och vi är nöjda med supporten och servicen som vi fått från Delvator och servicelämnaren Lemos Entreprenad i Uppsala, säger Fredrik Malmenstedt. 

”Tillsammans med våra anställda är jag också nöjd med maskinen. Den fungerar bra och visar sig vara ett pålitligt förvärv.”

Även maskinföraren Johan Larsson är nöjd med sin nya följeslagare som en integrerad del av sitt arbete på KM Schakt. Efter tre års tjänst på företaget är det han som kör den nya Hitachi ZX155W-7 hjulgrävaren sedan den kom i juni förra året.

Och för det andra har Johan blivit stolt ägare till Zixten, en ettårig Beagle, som blivit hans medförare i den fräscha Zaxis-maskinen. Valpen har följt med honom till jobbet sedan han var åtta veckor gammal och njuter av att få vara med husse på sin plattform bakom Johans förarstol i hytten.

Johan Larsson firar ankomsten av två trogna följeslagare som en integrerad del av sitt jobb som hjulgrävmaskinförare för entreprenadföretaget KM Schakt. Beaglen Zixten är med och övervakar arbetet från sin upphöjda plats hytten.

– Mångsidigheten hos ZX155W-7 är sådan att jag kan täcka de flesta arbetsuppgifterna när det kommer till projekt som skolan i Vendelsömalm. Jag kan gräva diken, och lasta och lossa vårt släp och lastbilarna som kommer med gods till byggarbetsplatsen. Dessutom flyttar jag materialet för de andra maskinernas arbete. säger Johan Larsson.

Han anser att hytten passar honom väldigt bra och den är lättillgänglig och mycket bekväm. Han har inga problem att arbeta med maskinen under en hel arbetsdag och är nöjd med den lilla ratten, som ger Johan utmärkt sikt, kompletterad med kamerasystemet.

– Jag gillar Hitachi ZX155W-7 eftersom den är kompakt och designad med den korta rumpan gör att jag kan arbeta i trånga utrymmen. Om det är för smalt är den långa räckvidden också mycket bra, så jag kan komma in i trånga områden ändå. Sammantaget är maskinen stabil och gör allt som jag efterfrågar på ett bra sätt, säger Johan Larsson avslutningsvis.

Här kan du läsa fler nyheter om maskiner

© Anläggningsvärlden 2024
info@anlaggningsvarlden.se