Husqvarna köper Wacker Neusons betongprodukter

csm_CRT48_PS_E01_700x466_c905f5b3a2

Wacker Nueson fokuserar allt mer på sin kärnverksamhet och avyttrar sitt betongproduktsortiment till Husqvarna Group. 

Wacker Neuson, den tyska tillverkaren av kompakta entreprenadmaskiner, vill fokusera på kärnverksamheten och därmed skapa en effektivare produktportfölj, enligt mål i sin strategi 2022.

– Vår strategi för 2022 sätter våra kunder i fokus i allt vi gör, säger Martin Lehner, vd på Wacker Neuson. Genom vårt fokus på kärnkompetens och produkter kan vi erbjuda våra kunder premiumkvalitet och bra service.

Wacker Neuson har producerat sina betongbehandlingsprodukter i Nordamerika, där företagets största marknad för dessa produkter finns.

– Betongbehandlingsprodukterna kompletterar vårt nuvarande sortiment på ett utmärkt sätt och kopplar samman hela processen från markkomprimering till polerade av betonggolv och passar väl in i vår divisionsstrategi för att växa inom betongytor och golvverksamheter. Tillsammans med de befintliga produkterna kommer vi nu att erbjuda ett komplett sortiment för betongbeläggning och behandling som kommer att ge ett stort värde för våra kunder, säger Henric Andersson, vd för Construction Division på Husqvarna.

Husqvarna Group förvärvar alla produkt-, FoU- och tillverkningstillgångar som hänför sig till walk-behind och ride-on betongmaskiner. Försäljningen inom betongbehandlingsprodukter (förvärvade tillgångar) under 2018 uppgick till cirka 150 miljoner kronor.

Ett Husqvarna-produktsortiment kommer att lanseras i början av 2020 och som en del av avtalet kommer Husqvarna Group parallellt att tillverka för Wacker Neuson.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Dela: