YstaMaskiner lanserar ny häckklippare

????????????????????????????????????

Maskinföretaget YstaMaskiner lanserar en ny serie häckklippare RC-102, RC-132 och RC-162 från GreenTec i Danmark.

– Vi vänder oss i första hand till de som vill klippa häckar men även vill finfördela det klippta materialet. Häckklipparen i RC-serien är framtaget för proffsanvändare som värdesätter klippresultat, effektivitet och arbetsmiljö, säger Fredrik Lidberg, försäljningschef på YstaMaskiner.

GreenTec RC häckklippare utför tre arbetsprocesser på en gång då redskapet klipper, finfördelar och sedan behöver inte häckresterna plockas bort. Detta är en stor kostnadsbesparing.

– Knivsystemet består av 18 st (RC-162) specialhärdade knivar som gör att de håller sig skarpa och ger ett perfekt snitt på grenar upp till 40 mm. Knivarna kan snurra 360 grader runt sin egen axel, fortsätter Fredrik Lidberg.

Gummiduken i fronten säkerställer att material inte kastas framåt samt behåller materialet inom huven så att det blir mer finhackat. Häckklipparen RC är konstruerad i DOMEX 700 (mycket hög stålkvalitet), vilket gör att man kan reducera vikten samtidigt som konstruktionen blir mycket starkare. Alla RC häckklippare levereras som standard med stödhjul och det ingår även en extra möjlighet att justera knivens vinkel.

Nytt är också att dessa häckklippare kan monteras på GreenTec redskapsbärare HXF 2302, 2802 och 3302 vilket ger en möjlighet att använda häckklipparen på minilastare, frontlastare och teleskoplastare.

– Har man en Spearhead släntklippare eller annat släntklippare kan vi även anpassa RC häckklipparen till dessa, berättar Fredrik Lidberg.

YstaMaskiner premiärvisade denna nyhet på Grönytemässan i Vallentuna och Örebro som arrangerades i månadsskiftet augusti-september.

Länk till YstaMaskiner

billede-4