Volvo levererar laddbara fordon i Frankrike

Lanseringen av en ny generation nollutsläppsprodukter har lett till att den franska entreprenören Eiffage har fått leveranser av en helelektrisk Volvo FE Electric-lastbil och en ECR25 Electric minigrävare – och blir därmed den första mottagaren av de elektriska produkterna i Frankrike.

Den 17 december levererade Volvo Construction Equipment (Volvo CE) den första elektriska maskinen, och Volvo Lastvagnar den första helelektriska Volvo FE Electric-lastbilen i Frankrike, vilket innebär en acceleration av den långsiktiga omvandlingen till mer hållbara transport- och infrastrukturlösningar.

Mottagaren av de nya produkterna – en elektrisk Volvo FE-lastbil med eldriven kran och en kompakt ECR25 Electric grävmaskin – är den ledande franska entreprenören och Volvokunden Eiffage. Maskinerna stöder Eiffages strategi för låga koldioxidutsläpp och ska arbeta med det ambitiösa transportprojektet Grand Paris Express i den franska huvudstaden. Projektet innebär 200 kilometer nytt spår och 68 nya stationer, och kommer dagligen att betjäna cirka två miljoner passagerare.

Överlämnandet av de första helelektriska produkterna skedde vid en ceremoni i Paris. I ceremonin deltog Benoit de Ruffray, vd för Eiffage Group, och företrädare för Volvo Lastvagnars och Volvo CE: s Frankrike-baserade team. På grund av Covid-19 relaterade reserestriktioner fick Martin Lundstedt, vd och koncernchef Volvokoncernen, Melker Jernberg, vd på Volvo CE och Volvo Lastvagnars vd Roger Alm vara med digitalt.

– År 2030 vill vi att över en tredjedel av de maskiner som Volvokoncernen säljer ska vara elektriska. Det kan vi inte göra ensamma utan vi vill göra det tillsammans med våra kunder, partners som Eiffage och samhället i stort, säger Volvokoncernens vd Martin Lundstedt i en kommentar till leveransen.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se