Vattenrenare från Italien får ny generalagent i Skandinavien

Bilde 4

Italienska Matec är marknadsledare inom vattenrening med filterpress- Bara de senaste två åren har Matec levererat 250 filterpressar globalt. Kända referenser är till exempel de största gruvorna i Brasilien och saneringen efter Costa Cordia-olyckan i Italien. Nu få företaget en ny generalagent i Skandinavien.

De viktigaste marknadsområdena för Matecs vattenreningsprodukter  rengöring och återanvändning av avloppsvatten från gruvor, sand och grus, betong, återvinning, keramik och glas. Men det används också i lokal vinproduktion.

Matec har redan sålt ett 20-tal filterpressar i Norge och Sverige. De har levererats direkt eller via andra leverantörer av tvättprodukter. Nu tar norska Returteknikk AS över argenturen för Matecs produkter i Skandinavien.

Nyligen lanserade Matec en ny avdelning, Matec Washing, som konstruerar, bygger och levererar kompletta tvättanläggningar för gips, sand, grus och återvunnet material från byggarbetsplatser.

– Det här ligger helt rätt i tiden och det kommer alltmer krav om att rena förorenade massor för återvinning. Dessa massor innehåller stora resurser som måste tvättas, renas och sorteras för att säljas tillbaka till marknaden. I stället för att skickas till deponier, bearbetas massorna till värdefulla varor, säger Eirik Enerstvedt, vd på Returteknikk.

Returteknikk AS är ett nyetablerat dotterbolag till Mineralteknikk AS, som sedan tidigare säljer produkter för krossning och sortering av stenmaterial. Returteknikk AS fokuserar på återvinning och återvinning av avfall. Företaget är lokaliserat i Ålgård, några mil öster om Stavanger och företagen delar lager och egen servicepersonal.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se